Camouflagetherapie

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

n.v.t.

Vrijblijvende intake plannen

Camouflagetherapie

Voelt u zich onzeker over uw door acne en littekens aangedane huid? Bedekt u uw rimpels, pigmentvlekken, grove poriën of zwangerschapsmasker het liefst met een dikke laag gekleurde crème die uw huid afsluit en verstopt? Dat hoeft niet meer dankzij de revolutionaire camouflagetherapie van Lycogel®. Aphrodite Clinic gebruikt de innovatieve productlijn van Lycogel®, met camouflerende en dekkende producten die geschikt zijn voor alle huidtypes en huidproblemen. Alle producten van Lycogel® zijn gebaseerd op het revolutionaire LYCO-Complex®, waarin 12 actieve ingrediënten zorgvuldig gecombineerd zijn om de huid van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen te voorzien. Zelfs na intensieve huidbelastende behandelingen zoals lasertherapie, chemische peelings, microneedlingbehandelingen of mesotherapie kunt u Lycogel® producten veilig gebruiken omdat uw huid kan blijven ademen. Ideaal!

Aanvullende verzekering

Camouflagetherapie wordt bij de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Checkt u hiervoor uw polis.

Indicaties

 • Acne
 • Littekens
 • Rimpels
 • Huidveroudering
 • Grauwe en futloze huid
 • Grove poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekken
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Onzuivere rokershuid
 • Andere huidaandoeningen en kleurafwijkingen

Wat u vooraf moet weten

Intake

Aan deze behandeling gaat een uitgebreid intakegesprek van 15 minuten vooraf. Een van onze huidtherapeuten bekijkt gezamenlijk met u de wensen en mogelijkheden op het gebied van camouflagetherapie. Zo kunnen wij eventuele huidproblemen traceren en daarop het advies van camouflerende producten op specifiek voor uw huid afstemmen.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Maatwerk

Camouflagetherapie is geen specifieke cosmetische behandeling, maar een consult waarbij u leert om camouflerende producten op uw huid aan te brengen. Tijdens het consult wordt uw huid grondig gescand met de skin scanner Observe 520X van Observe Skin Diagnostics. De huidtherapeut zal met u bespreken welke (cosmetische)behandelingen u in het verleden heeft ondergaan, zodat de staat van uw huid in kaart kan worden gebracht. Tijdens het gesprek zal er ook naar voren komen welke huidverzorgingsproducten u op dit moment gebruikt voor uw huidklachten. Zo kan de medewerker advies op maat verschaffen.

Camouflagetherapie kan namelijk een oplossing bieden wanneer huidproblemen moeilijk te behandelen zijn. U kan hierbij denken aan huidklachten zoals (acne)littekens, rosacea, brandwonden of hevige pigmentverkleuringen in het gezicht. Het is een tijdelijke oplossing waarbij Lycogel® ongeveer 24 uur oneffenheden kan camoufleren. Naarmate het gesprek vordert, zal de huidtherapeut gezamenlijk met u gaan kijken welk product de meeste raakvlakken heeft met uw huidskleur. Door de grote verscheidenheid aan natuurlijke productkleuren is het altijd mogelijk om een onopvallende camouflerende crème aan te brengen. Het is belangrijk dat het aanbrengen van het product op de juiste manier gebeurt. De therapeut zal door middel van een demonstratie, goede en adequate uitleg geven over hoe u de camouflerende crème op de huid aanbrengt. Het is tevens mogelijk om het aanbrengen en het verwijderen van het product meerdere malen te oefenen tijdens het voorlichtingsgesprek. Mocht het aanbrengen in uw thuisomgeving niet helemaal lukken, dan is het ook mogelijk om een vervolgafspraak te maken.

Ervaringen en resultaten

De camouflerende crème is zeer makkelijk aan te brengen op de huid. Daarnaast is het geschikt voor ieder huidtype. Tevens zijn de producten van Lycogel® waterafstotend en veegvast. Dit zorgt ervoor dat u de producten op een dagelijkse basis kan toepassen. Dankzij de samenstelling van de camouflerende producten wordt uw huid voorzien van hydratatie, zuurstof en voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat het toegepast kan worden zonder de huid af te sluiten of te schaden.

* In de meeste gevallen zal er geadviseerd worden om 1 intakegesprek in te plannen van 15 minuten. De vervolgprocedure zal bestaan uit het inplannen van 1 tot 2 camouflagetherapie consulten. Beide gesprekken zullen ongeveer tussen de 15 en 30 minuten duren.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Onze camouflageproducten

Aphrodite Clinic werkt met de revolutionaire productlijn van Lycogel®, die uitgaat van het principe dat onze huid zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen nodig heeft om gezond te blijven. Alle producten van Lycogel® zijn gebaseerd op het revolutionaire LYCO-Complex®, waarin 12 actieve ingrediënten zorgvuldig gecombineerd zijn om de huid van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen te voorzien.

Grote pluspunten van Lycogel®

 • Alle producten zijn water- en wrijfbestendig.
 • Alle producten zijn op waterbasis, olie-vrij en verstoppen de poriën niet.
 • Lycogel® producten zijn hypoallergeen en geschikt voor de meest gevoelige huidcondities. Zelfs op een geïrriteerde of behandelde huid ondersteunen ze het herstellend vermogen van de huid.
 • Lycogel® wordt gebruikt voor alle huidsoorten, met of zonder acne, met of zonder pigmentvlekken en alles daartussen.
 • Alle producten bieden verlichting en zorgen voor een versneld herstelproces van een droge en schilferige huid na bijvoorbeeld een laserbehandeling of een peeling. Schilfering blijft de eerste dag(en) helaas wel zichtbaar.

Breathable Camouflage® | 20ml / 0,7 Fl Oz | SPF 30

Dit veelzijdige camouflerende product van Lycogel® geeft een mooie, matte dekking die toepasbaar is voor elk huidprobleem. Breathable Camouflage® is verkrijgbaar in maar liefst 12 verschillende tinten, die onderling gecombineerd kunnen worden tot uw eigen ideale teint. Dit topproduct is in lagen aan te brengen en gaat een dag lang mee. Zelfs een verfrissende duik is mogelijk door de waterbestendige dekking.

Breathable Concealer® | 7,4ml / 0,25 Fl Oz | SPF 30

Dit camouflerende product geeft maximale dekking bij roodheid. U kunt deze dekking dagelijks gebruiken voor een gezonde en natuurlijke uitstraling. U vertrouwt op Breathable Concealer® op plaatsen die wat extra aandacht kunnen gebruiken, zoals onder de ogen.

Breathable Tint® | 30ml / 1 Fl Oz | SPF 30

Met Breathable Tint® heeft u een stralende, lichte dekking voor een gezonde en levendige glans. Breathable Tint® is uitstekend geschikt als lichte foundation en geeft u een stralende look.

Breathable Balm® | 60ml / 2 Fl Oz | SPF 15

Deze transparante balm, rijk aan heilzame ingrediënten, beschermt en vitaliseert uw huid. Breathable Balm® benut de voordelen van LYCO-Complex® zonder de dekkende werking.

Voor meer informatie gaat u naar Lycogel®.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Femke Weeber

Tarieven

Per product

Behandeling
Prijs
Lycogel breathable camouflage

€69,00

Lycogel breathable concealer

€36,00

Lycogel breathable tint

€65,00

Lycogel breathable balm

€60,00

Per consult

Behandeling
Prijs
Camouflagetherapie behandeling tot 15 minuten

€50,00

Camouflagetherapie behandeling 15 tot 30 minuten

€100 tot €200

De prijzen zijn per consult. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Is het noodzakelijk om een verwijzing aan te vragen bij de huisarts of een specialist?

Het is mogelijk om een verwijzing aan te vragen van een huisarts of specialist. Dit is echter geen vereiste om een afspraak te maken met de huidtherapeut. Ook zonder verwijzing bent u van harte welkom bij Aphrodite Clinic. De huidtherapeut zal in dat geval eerst uw huid analyseren en aan de hand van de resultaten een specifiek behandelplan bewerkstelligen.

Is het mogelijk om camouflage therapie toe te passen op een gevoelige huid?

Ja dit is mogelijk. Dit proces wordt bewerkstelligd doordat Lycogel geschikt is voor alle huidtypen. De unieke samenstellingen van het product wordt ook wel Hypoallergeen genoemd. De Hypoallergenen kunnen direct op een pas behandelde of geïrriteerde huid aangebracht worden. Doordat de Lycogel de huid niet volledig afsluit kan de gevoelige huid blijven ademen.

Is het mogelijk om camouflage therapie te combineren met andere huidbehandelingen?

Ja dit is mogelijk. Door de camouflagetherapie toe te passen is het mogelijk om andere behandelingen minder zichtbaar te maken. Microdermabrasie, microneedling, lichttherapie, diverse peeling’ s en lasertherapie behoren tot deze groep.

Kan Lycogel bij mannen en vrouwen toegepast worden?

Voor mannen en vrouwen gelden beide dezelfde richtlijnen, namelijk het onderzoeken en analyseren van eventuele huidproblemen. Camouflagetherapie en bijbehorende Lycogel heeft dus voor beide geslachten verscheidene mogelijkheden te bieden.

Worden de kosten van deze behandeling behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Camouflagetherapie wordt bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen gedeeltelijk of geheel vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak Maken

Bekijk onze kliniek in 360°