Laser Summer Deals!

Meer informatie

Coagulatie vaatbehandeling

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

1-3

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
4 weken vóór tot 4 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Vaataandoeningen in het gezicht

Ontsierende vaataandoeningen in uw gezicht, zoals couperose, spider naevi, venous lakes, en frambozenvlekken kunnen succesvol en veilig verholpen worden door middel van coagulatie. Met behulp van de Sterex Euroblend® worden alle onesthetische vaatjes door middel van minuscule naaldjes onder geleiding handmatig dichtgebrand. De coagulatiemethode kan probleemloos ingezet worden voor alle huidtypes. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om goede resultaten te bereiken.

Indicaties

  • Couperose
  • Spider naevi
  • Venous lakes
  • Angioma senilis

Wat u vooraf moet weten

De coagulatiemethode leent zich alleen voor vaatbehandeling in gezicht, hals en nek. Zijn de plekjes die u wilt laten behandelen grillig van vorm, onregelmatig van kleur, bloeden ze spontaan of veranderen, groeien of jeuken ze? Laat de huisarts er dan eerst even naar kijken. Die kan u eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog. Wij behandelen expliciet geen moedervlekken.

Intake

Bij aanvang van de behandeling adviseren wij u een Meitu huidscan. Met een uitgebreid intakegesprek van 45 minuten bespreken wij met u uw medische geschiedenis, wensen en verwachtingen. Aan de hand van de huidscan kunnen onze huidexperts u een behandeling op maat aanbieden en u voorzien van persoonlijk advies.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 4 weken voorafgaand aan de coagulatie vaatbehandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 6 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Voordat we met de vaatbehandeling starten ontsmetten we de huid goed. Als het nodig is tekenen we het te behandelen gebied af. Met behulp van de Sterex Euroblend® prikken wij met een minuscuul naaldje onder stroom in de aangedane vaatjes. Op deze manier worden alle vaatjes handmatig dichtgebrand. Het lichaam ruimt de restanten van de vaatjes zelf op. U kunt een lichte prikkende pijn ervaren tijdens de behandeling.

Nazorg

Het is belangrijk dat behandelde plekjes tot 24 uur na de coagulatiebehandeling niet nat worden. Zorgt u er bovendien voor dat u niet aan de plekjes krabt en ze beschermt tegen de zon. De plekjes zullen zich op die manier op een natuurlijke manier mooi kunnen herstellen. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

Wij adviseren u om uw huid gedurende 1 dag na de behandeling zo koel mogelijk te houden, omdat de warmte van de huid onaangenaam kan voelen. U kunt de huid koelen door bijvoorbeeld cool packs of verkoelende gels te gebruiken. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Dit kan namelijk zorgen voor het verergeren van de coagulatie vaatjes.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de coagulatie vaatbehandeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 6 weken. Gedurende 4 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

Vaatbehandelingen in het gezicht door middel van coagulatie worden in de meeste gevallen 1 tot 3 keer herhaald voor de beste resultaten. Na 1-2 maanden zijn de resultaten goed zichtbaar. Vanaf 4-6 weken na de coagulatiebehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen.

Minuscule precisie met Sterex Euroblend®.
Zichtbare verbetering na één behandeling
Regenererende werking

Specialisten

Wusala Alibeyli
Rojin Aslan

Neem een kijkje in onze kliniek

Tarieven

Behandeling
Prijs
Intake

€0,00

Meitu huidscan

€50,00

Coagulatie vaatbehandeling (per 15 minuten)

€65,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Hoe werkt de coagulatie vaatbehandeling?

Coagulatie: wordt toegepast bij vergrote talgklieren, kleine bindweefselwratjes en gerstekorrels in het gezicht. Met een elektrische shockje wordt het oppervlakkige huiddeeltje verhit. Het betreffende huiddeeltje zal direct verkleuren en verschrompelen. Na verloop van tijd zal dit vanzelf los gaan.


Curettage: verhoornde plekjes en ouderdomswratten worden met behulp van een curette (een scherpe en steriele ring) van de huid geschraapt. Na de behandeling is het mogelijk dat de huid kleine schaafwondjes vertoond. Deze worden direct behandeld en afgedekt met pleisters.


KTP-laser: doormiddel van een laserpen worden er kleine pulsjes van licht op de huid aangebracht. De laserlichten worden geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en in het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens zet de huid het om in warmte. Het bloed en pigment wordt hierdoor gestold. Het lichaam breekt de behandelde huidoneffenheden af en ruimt dit op een natuurlijke manier op.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om de coagulatie in de vaten te verwijderen.

Is de coagulatie behandeling pijnlijk?

Doordat er met warmte gewerkt wordt is het mogelijk dat het voor sommige individuen gevoelig kan aanvoelen. Doordat de behandeling maar van korte duur is, is het voor de meeste personen doorgaans goed te doen.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Het is mogelijk dat u na de uitgevoerde behandeling enkele dagen last kan hebben van:

  • Plaatselijke roodheid.
  • Een vlekkerige huid.
  • Een kleine zwelling.
  • Kleine wondjes.
  • Schroeiplekjes.
  • Korstjes.


Dit zijn normale bijverschijnselen van het proces. Na een periode van drie tot zeven

dagen vallen de korstjes vanzelf van de huid af. Het algehele genezingsproces duurt gemiddeld twee weken. Nadat de korstjes verdwenen zijn worden de eerste nieuwe cellen direct zichtbaar, deze zijn roze van kleur. De nieuwe cellen zullen uiteindelijk de oorspronkelijke kleur van de huid verkrijgen.

Wat is het resultaat dat ik van de coagulatie vaatbehandeling mag verwachten?

Na iedere behandeling voelt en ziet uw huid er egaler en gladder uit. Bij een voorspoedig herstel genezen de korstjes en ontstaan er nieuwe jonge cellen die de oorspronkelijke huidskleur verkrijgen in een later stadium.

Worden de kosten van een coagulatie vaatbehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van een coagulatie vaatbehandeling komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken