Coagulatie vaatbehandeling

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

1-3

Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Vaataandoeningen in het gezicht

Ontsierende vaataandoeningen in uw gezicht, zoals couperose, spider naevi, venous lakes, en frambozenvlekken kunnen succesvol en veilig verholpen worden door middel van coagulatie. Met behulp van de Sterex Euroblend® worden alle onesthetische vaatjes door middel van minuscule naaldjes onder geleiding handmatig dichtgebrand. De coagulatiemethode kan probleemloos ingezet worden voor alle huidtypes. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om goede resultaten te bereiken.

Indicaties

  • Couperose
  • Spider naevi
  • Venous lakes
  • Angioma senilis

Wat u vooraf moet weten

De coagulatiemethode leent zich alleen voor vaatbehandeling in gezicht, hals en nek. Zijn de plekjes die u wilt laten behandelen grillig van vorm, onregelmatig van kleur, bloeden ze spontaan of veranderen, groeien of jeuken ze? Laat de huisarts er dan eerst even naar kijken. Die kan u eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog. Wij behandelen expliciet geen moedervlekken.

Intake

Aan deze behandeling gaat een kort intakegesprek vooraf. Wij scannen uw huid vooraf met de nieuwste top range skin scanner Observ 520X van Observe Skin Diagnostics. Zo kunnen wij eventuele huidproblemen traceren en daarop de behandeling van uw huid afstemmen.

Zonwaarschuwing

Leest u onze zonwaarschuwing goed door voordat u met de behandeling start.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

De behandeling

Voordat we met de vaatbehandeling starten ontsmetten we de huid goed. Als het nodig is tekenen we het te behandelen gebied af. Met behulp van de Sterex Euroblend® prikken wij met een minuscuul naaldje onder stroom in de aangedane vaatjes. Op deze manier worden alle vaatjes handmatig dichtgebrand. Het lichaam ruimt de restanten van de vaatjes zelf op. U kunt een lichte prikkende pijn ervaren tijdens de behandeling.

Nazorg

Het is belangrijk dat behandelde plekjes tot 24 uur na de coagulatiebehandeling niet nat worden. Zorgt u er bovendien voor dat u niet aan de plekjes krabt en ze beschermt tegen de zon. De plekjes zullen zich op die manier op een natuurlijke manier mooi kunnen herstellen. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

U kunt na de behandeling is de huid nog wat gevoelig. De behandelde huid kan nog enige tijd branderig aanvoelen. Het is dan prettig om uw huid te verkoelen en te verzorgen.

Zonwaarschuwing

Volg onze zonwaarschuwingsadviezen na uw behandeling altijd op.

Vervolgbehandelingen

Vaatbehandelingen in het gezicht door middel van coagulatie worden in de meeste gevallen 1 tot 3 keer herhaald voor de beste resultaten. Na 1-2 maanden zijn de resultaten goed zichtbaar. Vanaf 4-6 weken na de coagulatiebehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen.

Tarieven

Behandeling
Prijs
Coagulatie vaatbehandeling (per 15 minuten)

€65,00

Al onze prijzen zijn per behandeling.

Meest gestelde vragen

Hoe werkt de coagulatie vaatbehandeling?

Coagulatie: wordt toegepast bij vergrote talgklieren, kleine bindweefselwratjes en gerstekorrels in het gezicht. Met een elektrische shockje wordt het oppervlakkige huiddeeltje verhit. Het betreffende huiddeeltje zal direct verkleuren en verschrompelen. Na verloop van tijd zal dit vanzelf los gaan.


Curettage: verhoornde plekjes en ouderdomswratten worden met behulp van een curette (een scherpe en steriele ring) van de huid geschraapt. Na de behandeling is het mogelijk dat de huid kleine schaafwondjes vertoond. Deze worden direct behandeld en afgedekt met pleisters.


KTP-laser: doormiddel van een laserpen worden er kleine pulsjes van licht op de huid aangebracht. De laserlichten worden geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en in het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens zet de huid het om in warmte. Het bloed en pigment wordt hierdoor gestold. Het lichaam breekt de behandelde huidoneffenheden af en ruimt dit op een natuurlijke manier op.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om de coagulatie in de vaten te verwijderen.

Is de coagulatie behandeling pijnlijk?

Doordat er met warmte gewerkt wordt is het mogelijk dat het voor sommige individuen gevoelig kan aanvoelen. Doordat de behandeling maar van korte duur is, is het voor de meeste personen doorgaans goed te doen.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Het is mogelijk dat u na de uitgevoerde behandeling enkele dagen last kan hebben van:

  • Plaatselijke roodheid.
  • Een vlekkerige huid.
  • Een kleine zwelling.
  • Kleine wondjes.
  • Schroeiplekjes.
  • Korstjes.


Dit zijn normale bijverschijnselen van het proces. Na een periode van drie tot zeven

dagen vallen de korstjes vanzelf van de huid af. Het algehele genezingsproces duurt gemiddeld twee weken. Nadat de korstjes verdwenen zijn worden de eerste nieuwe cellen direct zichtbaar, deze zijn roze van kleur. De nieuwe cellen zullen uiteindelijk de oorspronkelijke kleur van de huid verkrijgen.

Wat is het resultaat dat ik van de coagulatie vaatbehandeling mag verwachten?

Na iedere behandeling voelt en ziet uw huid er egaler en gladder uit. Bij een voorspoedig herstel genezen de korstjes en ontstaan er nieuwe jonge cellen die de oorspronkelijke huidskleur verkrijgen in een later stadium.

Worden de kosten van een coagulatie vaatbehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van een coagulatie vaatbehandeling komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken