4e behandeling gratis, alleen in april!

Meer informatie

Hyperpigmentatie

Behandeling duur:

2 x 15 minuten

Aantal behandelingen:

2

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot de kuur en daarna zon vermijden en SPF 50 gebruiken.

Hyperpigmentatie

Beïnvloeden sterk opvallende, onesthetische pigmentvlekken de kwaliteit van uw dagelijks leven? Schaamt u zich voor ontsierende melasma, pigmentvlekken door zon of ouderdom, PIH* of sproeten? Met de revolutionaire Mesoestetic Cosmelan® behandeling kunt u goede tot zelfs spectaculaire resultaten verwachten. Bij overpigmentatie, ook wel hyperpigmentatie genoemd, is sprake van ophopingen van melanine, een kleurend pigment in de bovenste huidlagen. De Mesoestetic Cosmelan® behandeling verwijdert deze melanineophopingen en reguleert de aanmaak van melanine op celniveau. Zo wordt nieuwe pigmentvorming voorkomen. Gezien de huidproblematiek van hyperpigmentatie is de gefaseerde behandeling – bestaande uit een sterk depigmenterend masker opgevolgd door zorgvuldige toepassing van behandelingsintensiverende crèmes – intensief. Deze behandeling worden voorafgegaan door de Mesoestetic Mesopeel® Melanostop tran3x peeling. Op deze manier wordt de huid voorbereid om het beste behandelresultaat te behalen. Door deze behandeling kunt u weer zelfverzekerd de deur uit.

Afhankelijk de huidaandoening en uw persoonlijke situatie werkt de Mesoestetic Cosmelan® behandeling op de korte tot lange termijn. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes.

*Post-inflammatory hyperpigmentation

Indicatie

  • Pigmentvlekken door zon en ouderdom
  • Melasma (zwangerschapsvlekken)
  • Post-inflammatory hyperpigmentation (PIH)
  • Sproeten

Vergoed door zorgverzekeraar

Aphrodite Clinic is erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland.

In het geval van acne of pigmentatie wordt bij sommige aanvullende zorgverzekeringen de behandeling gedeeltelijk of geheel vergoed. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de vergoedingsmogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op via Whatsapp of bel ons op +31242070206

Wat u vooraf moet weten

Intake

Bij aanvang van de behandeling adviseren wij u een Meitu huidscan. Met een uitgebreid intakegesprek van 45 minuten bespreken wij met u uw medische geschiedenis, wensen en verwachtingen. Aan de hand van de huidscan kunnen onze huidexperts u een behandeling op maat aanbieden en u voorzien van persoonlijk advies.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 6 weken voorafgaand aan de hyperpigmentatie behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

De intensieve depigmentatiebehandeling bestaat uit een Mesoestetic Mesopeel® Melanostop tran3x peeling en het Mesoestetic Cosmelan® masker: 2 behandelingen die op 2 afzonderlijke dagen in een van de Aphrodite Clinic klinieken plaatsvinden.


Om het resultaat te verbeteren en te behouden behandelt u in aanvulling daarop thuis zelf uw huid met de behandelingsintensiverende crèmes Cosmelan2®, Melan Recovery® en Melan 130+ Pigment Control®.

Dag 1 Mesoestetic Mesopeel® Melanostop tran3x peeling - kliniek

Op dag 1 wordt uw huid eerst goed gereinigd en ontsmet. Hierdoor worden huidinfecties voorkomen. Vervolgens krijgt u de Mesopeel® Melanostop tran3x peeling ter voorbereiding op de depigmentatiebehandeling. Zo worden dode huidcellen verwijderd en wordt de werking van de intensieve depigmentatiebehandeling – die 48 uur later plaatsvindt – geoptimaliseerd. Na de peeling moet de huid even tot rust komen.


Behandelduur: 15 minuten (kliniek)

Dag 3 of 4 Mesoestetic Cosmelan® behandeling

Op de dag van de depigmentatiebehandeling wordt de huid eerst licht gereinigd en ontsmet.


Fase 1 – Intensief depigmentatiemasker - kliniek

Het Cosmelan® masker wordt zorgvuldig aangebracht op de huid. Dit masker moet gedurende 8-12 uur blijven zitten. U verwijdert het masker daarom pas thuis, volgens instructies van onze gespecialiseerde huidtherapeut. U kunt gedurende enkele dagen een gevoelige, rode en strak aanvoelende huid ervaren.


Behandelduur: 15 minuten (kliniek)


Fase 2 – Continuatie depigmentatie - thuis

De depigmentatiebehandeling zet u na 48 uur thuis voort door gebruik van de behandelingsintensiverende crèmes Cosmelan2®, Melan Recovery® en Melan 130+ Pigment Control®. U start dan met 3 x crèmetoepassing per dag en bouwt dat af naar 2 x per dag en 1 x per dag volgens instructies van uw huidtherapeut. Door de combinatie van deze producten wordt de corrigerende en regulerende werking in het depigmentatieproces voortgezet. Daarnaast hebben deze producten hebben een sterk hydraterende en voedende werking. Het is belangrijk deze producten exact volgens de instructies van de huidtherapeut toe te passen.


In deze tweede fase – die ca. 1 maand duurt – kunt u jeuk hebben en een branderig gevoel ervaren. Uw huid wordt droger en strakker en kan gaan vervellen. Dit is onderdeel van het proces. De vlekken vervagen zichtbaar progressief. Zorgt u ervoor dat u loszittende velletjes niet verwijdert om de omliggende, niet-aangedane huid te beschermen tegen ongewenste pigmentvorming.


Fase 3 – Regulatie hyperpigmentatie - thuis

Om nieuwe pigmentontwikkeling te voorkomen moet u blijvend een dagelijkse onderhoudsdosering gebruiken. In deze derde fase van 2 maanden na de behandeling wordt de lokale ophoping van melanine aangepakt met een aangepaste applicatierichtlijn van Cosmelan2®, Melan Recovery® en Melan 130+ Pigment Control®. De overproductie van dit pigment wordt op deze manier verder gereguleerd, wordt voorkomen dat het pigment terugkomt en wordt de gezichtsteint geëgaliseerd. Imperfecties worden gereduceerd en u ervaart een verbeterde huid met een ‘nieuwe’ glow. Nauwgezette opvolging en voortzetting van de aangepaste instructies is de sleutel tot succes. Wijkt u hiervan af omdat u inmiddels goede resultaten ziet, dan kan dat het eindresultaat negatief beïnvloeden.


Fase 4 – Controle op terugkeer van pigmentatie - thuis

Omdat uw huid ontvankelijk is voor pigmentontwikkeling, om de resultaten van de behandeling te verlengen en te voorkomen dat pigmentatie terugkeert, moeten Cosmelan2®, Melan Recovery® en Melan 130+ Pigment Control® volgens een opnieuw aangepaste applicatierichtlijn aangebracht worden. In deze fase is het hydratatieniveau in uw huid weer op peil. Uw huid is gestabiliseerd en ziet er egaal en nieuw uit.


Voor meer informatie gaat u naar Mesoestetic®.

Nazorg

Op de afzonderlijke behandeldagen worden de nazorgmaatregelen uitvoerig met u besproken. U krijgt bovendien een thuispakket mee met behandelingscrèmes en informatie. Zorg ervoor dat u de behandelingsinstructies van de huidtherapeut zeer nauwgezet opvolgt. Heeft u dringende tussentijdse vragen, dan zijn wij tijdens openingstijden altijd telefonisch bereikbaar.

Verzorging

Om uw huid rust te gunnen mag u het behandelde gebied niet epileren of harsen gedurende de behandelingsperiode. Mocht het toch nodig zijn, dan kunt u het behandelde gebied scheren.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de hyperpigmentatie behandeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank. Na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

De gefaseerde Cosmelan® behandeling hoeft slechts 1 keer toegepast te worden. Na 1 tot 3 maanden is het resultaat uitstekend zichtbaar. Wel is het van belang om nauwgezet de instructies op te volgen en het crèmegebruik voort te zetten. Dit is de sleutel tot een succesvolle behandeling en het behouden van het resultaat. Wijkt u hiervan af omdat u inmiddels goede resultaten ziet, dan kan dat het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Specialisten

Wusala Alibeyli

Tarieven

Behandeling
Prijs
Cosmelan Intensieve depigmentatie

€700,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Is de Mesoestetic Cosmelan geschikt voor ieder huidtype?

Ja dit is het geval. De chemische peeling is geschikt voor ieder huidtype en nagenoeg elke huidaandoening.

Is het resultaat van de behandeling direct zichtbaar?

Nee dit is niet het geval. In een tijdsperiode van één tot drie maanden zijn de resultaten van de Mesoestetic Cosmelan behandeling zichtbaar.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

U kunt in de eerste dagen na de behandeling een aantal vertoningen krijgen op de huid. Deze kunnen bestaan uit:

  • Roodheid van de huid.
  • Een trekkerige en droge huid.
  • Een jeuk en branderig gevoel.
  • Een vervelling van de huid.
  • Een kleine opzwelling van de huid.

Deze effecten zijn volstrekt normaal en kunnen zeven tot tien dagen aanhouden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

U heeft slechts één Cosmelan behandeling nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het is uitermate belangrijk dat u na de behandelingen de thuisproducten zorgvuldig blijft gebruiken om de resultaten van de behandeling te verbeteren en te onderhouden.

Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de Cosmelan pigmentvlekken behandeling komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken