Laser Summer Deals!

Meer informatie

Fotona laser

Behandeling duur:

15-60 minuten

Aantal behandelingen:

1-6

Wij kunnen u helpen met het volgende

 • (Acne)littekens
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Ouderdomswratjes
 • Vergrote poriën
 • Huidverslapping
 • Oneffen huidtextuur
 • Verouderde huid

Over Fotona laser

Bent u opzoek naar een behandeling voor huidverjonging, huidversteviging of (acne)littekens? Dan is de laserbehandeling met de Fotona SP Dynamis geschikt voor u. Het Fotona SP Dynamis-systeem stimuleert huidverstrakking, egalisering en vernieuwing en is geschikt voor alle huidtypes. Met als resultaat een huid met een langdurig jongere uitstraling.


Onze gespecialiseerde huidtherapeuten bekijken gezamenlijk welke van de 4 behandelingen het meest geschikt zijn voor uw huidtype, huidconditie en cosmetische wensen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Resultaten Fotona laser

De resultaten kunnen variëren per persoon en zijn afhankelijk van individuele factoren zoals de conditie van de haarzakjes en de algemene gezondheid van de hoofdhuid.

 • Voor
 • Na

  Stimuleert natuurlijke huidvernieuwing
  Verfijnt de huidtextuur voor een gladdere en egalere huid
  Geschikt voor alle huidtypen

  Het behandeltraject van Fotona laser

  Intake Fotona laser

  Basis intake
  Gratis
  Intake gesprek aanvragen
  Inclusief:
  15 minuten
  Gepersonaliseerd deskundig advies
  Toelichten van behandelingen
  Ruimte voor vragen over behandelingen
  MEITU Huidanalyse
  €50,-
  Intake gesprek aanvragen
  Inclusief:
  45 minuten
  Uitgebreide huidanalyse
  Gepersonaliseerd behandelplan
  Toegang tot jouw online huidpaspoort
  Ruimte voor vragen over behandelplan

  Voorzorg

  Het is uitermate belangrijk dat u vóór uw Fotona laserbehandeling uw gezicht niet harst, scheert, ontharingsmiddelen gebruikt of skincare producten aanbrengt die exfolianten bevatten zoals retinol (vitamine A). Ook mag u minimaal 2 weken voor de behandeling geen chemische peeling, Dermapen4 of laserbehandeling ondergaan. Ook een injectable behandeling dient niet minder dan 2 weken voor uw Fotona behandeling plaats te hebben gevonden.

  Behandeling: Fotona Fractionele Laser

  Gemiddeld 4-6 behandelingen

  De fractionele laserbehandeling maakt gebruik van de lange puls (2094nm Erbium). Dit betekent dat de laser is ingesteld op een zeer korte puls duur met een hoog vermogen. De laser creëert een gecontroleerde warmte in de diepere lagen van de huid. Er worden microscopische wondjes gefractioneerd onder de oppervlakte van de huidlagen. Door de cellagen te verwarmen in het bindweefsel worden kleine wondjes gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Het huidoppervlak wordt hierbij niet aangetast waardoor u geen tot zeer minimale zichtbare schilferingen van de huid zal ervaren. Daarnaast is deze behandeling geschikt als ‘huidreiniging’ doordat de olie in de poriën effectief wordt verwarmd. Op het moment dat er meerdere behandelingen plaatsvinden dan vernauwt de laser ook grove poriën en verbetert het de algehele huidtextuur, waaronder de vermindering en voorkoming van toekomstige onzuiverheden op de huid zoals vergrootte poriën, puistjes en acne.

  Tijdens de behandeling zal de laser zachtjes over het huidoppervlak geleid worden door een van onze huidtherapeuten. Dit wordt gedaan om het huidoppervlak optimaal te beschermen. Tevens worden uw ogen afgedekt met een veiligheidsbril, omdat er met laserstralen wordt gewerkt.

  * Uw huid kan direct en- of een aantal dagen na de behandeling er rood en opgezwollen uitzien. Dit kan u vergelijken met een huid die door de zon is verbrand.

  Behandeling: Fotona4D® Laser Face Lifting

  Dankzij het multifunctionele karakter van de Fotona SP Dynamis is het ook mogelijk om een gezichtslift te ondergaan. Deze behandeling is niet-chirurgisch en resulteert in een natuurlijke verjonging van het uiterlijk. U zal een onmiddellijke huidverjonging ervaren waarbij de huid steviger wordt en de glans op de huid toeneemt.

  Tijdens het ondergaan van de behandeling zal de laser zachtjes over het huidoppervlak geleid worden door een van onze huidtherapeuten. In het geval van stap 1 zal dit ook oraal plaatsvinden. Uw ogen zullen voor de laserbehandeling afgedekt worden met een veiligheidsbril. De reden hiervoor is dat er met laserstralen wordt gewerkt. Ook ziet Aphrodite Clinic dat veel patiënten deze behandeling als alternatief kiezen voor fillers.

  Stap 1: Intra-orale Fotona Smooth® modus

  Met een zachte, gecontroleerde warmte puls wordt er in de binnenkant van de mond gewerkt. De wangen worden langzaamaan verwarmt. De energie die hierbij vrijkomt resulteert in een verstrakking van de binnenwanden. Door deze verstrakking toe te passen wordt ook de collageenproductie diep onder de huid gestimuleerd. Wanneer dit proces meerdere malen wordt herhaald zal de huid van het gezicht verstevigd en verstrakt worden. Het verbetert namelijk de losse ‘plooien’ van de huid rondom de onderkant van de wangen. U kan deze stap als oncomfortabel ervaren doordat deze stap in de binnenkant van uw mond plaatsvindt. Een voordeel hiervan is dat er vrijwel geen hersteltijd nodig is.

  Stap 2: Fotona fractionele laser

  Bij deze stap wordt de 1064 nm Nd:YAG-laser ingezet. Dit betekent dat de laser is ingesteld op een zeer korte maar krachtige puls. De laser bereikt door een gecontroleerde warmte de diepere lagen van de huid. Er worden kleine wondjes gefractioneerd in het huidoppervlak door cellagen te verwarmen in het bindweefsel. Door de microscopische wondjes wordt de productie van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Dit onderdeel van de behandeling is uitermate geschikt voor het verbeteren van de algehele huidtextuur. Daarnaast wordt het ook als huidreiniging toegepast doordat de oliën in de poriën worden verwarmd. Wanneer de behandeling herhaaldelijk wordt toegepast, vermindert het de poriegrootte en acne uitbraken. Ook wordt de huid strakker. Er is ook voor deze stap geen tot zeer weinig hersteltijd van de huid nodig. Het is mogelijk dat er een lichte schilfering van de huid ontstaat.

  Stap 3: Fotona Piano® modus

  De derde stap bestaat uit het nogmaals verwarmen van de diepere huidlagen met de 1064 nm Nd:YAG-laser. Het significante verschil is dat er nu een zachte verwarming plaatsvindt wat resulteert in een versteviging en aanscherping van de huid. De huid wordt opgewarmd tot 42,5 – 43 graden Celsius. Dit wordt gecontroleerd door een nauwkeurige temperatuurcamera gedurende het gehele proces. De reden hiervan is dat het een onmiddellijke aanscherping van de collageen productie stimuleert. Door deze temperatuur toe te passen ontstaan er ook zogenoemde hitteschok-eiwitten die het collageen aanwakkeren in de weken na de behandeling. Dit zal resulteren in een verkleining van de poriën, een verstrakking van de huid en de verzachting van fijne lijntjes en rimpels. Het voordeel van de behandelstap is dat het huidoppervlak niet oververhit raakt. Hierdoor is er ook bij deze stap geen hersteltijd nodig van de huid.

  * Sommige patiënten zien direct resultaat van de verstrakking van de huid terwijl andere patiënten dit pas merken in de loop van enkele weken. Ook is het mogelijk dat de huid er maximaal 15 minuten roze uit kan zien.

  Stap 4: Erbium-resurfacing-modus

  De laatste stap bestaat uit de Erbiumlaser. Deze laser wordt ingezet om onvolkomenheden en onzuiverheden aan de oppervlakte van de huid te verwijderen. U kan dit in zekere zin vergelijken met een chemische peeling waarbij er door zuren een dun laagje van de huid wordt gehaald, waarna de huid gaat schilferen (exfoliëren). In het geval van de Erbium laser zal er een lichte maar gecontroleerde gefractioneerde peeling plaatsvinden. Hierbij zal er een minimale schilfering plaatsvinden na de behandeling. Op het moment dat er drastischere verbeteringen gewenst zijn door u kan er een sterkere Erbium peeling gebruikt worden. Dit zal dan leiden tot een roodheid die meerdere dagen kan aanhouden. Het resultaat is dan een grotere verbetering met betrekking tot oppervlakkige onregelmatigheden op de huid en een vermindering van pigmentatie.

  * De krachtige fractionele Erbium peelings zijn niet geschikt voor de donkere huidtypes. Dit komt doordat de peeling tijdelijke verdonkering van de huid kan veroorzaken.

  Behandeling: SmoothEye®

  De Erbium laser in de Fotona SP Dynamis wordt niet alleen ingezet om het huidoppervlak te vernieuwen maar ook om de huid rond de ogen te verstrakken. Door het toepassen van een langdurige warmte tussen de 42 en 45 graden Celsius zal de tere huid rondom de ogen verjongen. Door deze temperatuur een aantal minuten vast te houden wordt het collageen onmiddellijk samengetrokken en gestimuleerd om cel vernieuwing toe te passen zodat fijne lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen verminderd worden. De SmoothEye® behandeling zorgt er ook voor dat de huid verstevigd wordt en dat de huidtextuur egaler aanvoelt. Op het moment dat er met een lage instelling gewerkt wordt is het mogelijk dat er een lichte roze kleur op de huid zal voltrekken. Deze kleur zal een enkele minuten aanhouden. Als er voor een hogere instelling wordt gekozen dan is het mogelijk dat deze roze kleur 1 tot 2 dagen kan aanhouden. U zal merken dat de huid strakker begint te worden na een aantal dagen. Dit proces zal naarmate de tijd verstrijkt nog verder zichtbaar zijn.

  Behandeling: SmoothLips®

  De SmoothLips® behandeling maakt gebruik van dezelfde techniek als de SmoothEye® behandeling. Door het toepassen van langdurige warmte is het mogelijk om diepe huidlagen te bereiken en daarmee de collageenproductie te stimuleren. Tijdens de behandeling zal de huidtherapeut de omliggende huid rondom de lippen behandelen. De volgende stap is het behandelen van de buitenste en binnenste lippen zodat de cel vernieuwing van beide kanten gestimuleerd kan worden. Het zal een natuurlijk resultaat opleveren waarbij de lippen tijdelijk opgevuld worden. Deze behandeling is namelijk een goed alternatief zijn voor fillers als u een fobie voor naalden heeft of als u het risico op blauwe plekken en verstoppingen van bloedvaten wilt voorkomen. Er is geen hersteltijd aanwezig.

  Nazorg

  Doordat er met intense warmte wordt gewerkt is het mogelijk dat uw huid 1 week na de behandeling er rood uitziet. Het is ook mogelijk dat u 24 uur na de behandeling nog steeds een warmtesensatie ervaart. Dit kan eventueel gepaard gaan met het afschilferen van de huid. Daarnaast zal u zien dat er kleine ‘gaasjes’ op de huid aanwezig zijn. Dit is ook volkomen normaal en trekt ook vanzelf weg. De huid heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen en om de collageen productie opgang te krijgen. De dag na de behandeling mag u alleen vaseline op de huid smeren. De dagen na de behandeling moet u tweemaal per dag de huid goed hydrateren met een vocht inbrengende crème. Wij raden u aan om een zonnebrandcrème te gebruiken met een SPF 50. Daarnaast kan uw huid gevoeliger zijn en wordt het afgeraden om minstens 48 uur geen exfoliërende middelen te gebruiken, hieronder valt ook het gebruik van retinol (vitamine A). Hierna mag u de gebruikelijke skincare routine weer hervatten. Onderga ook geen chemische peeling of laserbehandelingen voor ten minste twee weken.

  Zonwaarschuwing
  Blootstelling aan zon en zonnebank

  Na de gezichtsbehandeling met de Fotona SP Dynamis is het uitermate belangrijk om blootstelling aan de zon te voorkomen. Ook dient u geen gebruik te maken van de zonnebank voor 6 weken. Daarnaast dient u de huid optimaal te hydrateren met een SPF 50 zonnebrandcrème. Dit om de mogelijke pigmentvormingen te voorkomen die kunnen optreden door te zonnen of gebruik te maken van de zonnebank. Actief sporten, te warm douchen of het gebruik van de sauna moet ook 1 week vermeden worden. De warmte van de behandeling kan mogelijk nog in de huid aanwezig zijn. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van de blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

  Vervolgbehandelingen

  • Met de Fotona fractionele laser heeft u gemiddeld tussen de 4 en 6 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Het precieze aantal kan mogelijk afwijken door de resultaten die u wil behalen. Daarnaast zijn er onderhoudsbehandelingen noodzakelijk om de behaalde resultaten te behouden en de levensduur ervan te verlengen. Dit zal ongeveer om de 6 maanden moeten plaatsvinden.

  • Met de 4D techniek/ Fotona4D® Laser Face Lifting heeft u gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Ook hierbij geldt dat het precieze aantal niet kan worden vastgesteld omdat persoonlijke gewenste resultaten verschillen. Daarnaast zijn er onderhoudsbehandelingen noodzakelijk om de behaalde resultaten te behouden en te verlengen. Dit zal ongeveer om de 6 maanden moeten plaatsvinden als u jonger bent dan 50 jaar. Op het moment dat u ouder bent dan 50 dan wordt er geadviseerd om elke 4 maanden een behandeling te ondergaan.

  • Met de SmoothEye®/ Fotona Smooth® modus heeft u gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Er zijn onderhoudsbehandelingen van toepassing om de resultaten te behouden en te verlengen. De huidtherapeut kan in het geval van de de SmoothEye® aankaarten hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn.

  • Met de SmoothLips®/ Fotona Smooth® modus heeft u gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Er zijn onderhoudsbehandelingen van toepassing om de resultaten te behouden en te verlengen. De huidtherapeut kan in het geval van SmoothLips® aankaarten hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn.

  Wij zijn aangesloten bij

  Neem een kijkje in onze kliniek

  Specialisten

  Wusala Alibeyli
  Maak kennis met al onze specialisten

  Tarieven

  Behandeling
  Prijs
  Fotona fractionele laser

  €250,00

  Fotona4D® Laser Face Lifting

  €400,00

  Actie! Fotona4D® Laser Face Lifting nu 6 behandelingen

  €2150,00

  SmoothEye®

  €350,00

  SmoothLips®

  €100,00

  Al onze prijzen zijn per behandeling.

  Meest gestelde vragen

  Is de Fotona fractionele laser geschikt voor ieder huidtype?

  De behandeling is geschikt voor ieder huidtype. De laser werkt namelijk niet op het huidoppervlak waardoor pigment in de huid niet op de verbranding reageert.

  * Op het moment dat er een (acne)litteken aanwezig is op de huid zal de laser naar een hogere instelling gezet worden. Dit komt doordat de huidtextuur van het litteken anders is dan de rest van de huid.

  Is de Fotona fractionele laser behandeling pijnlijk?

  Tijdens de behandeling is het mogelijk dat de huid branderig kan aanvoelen. Het meest oncomfortabele na de behandeling is de aanhoudende warmte in de huid. U kan dit vergelijken alsof u door de zon verbrand bent. Dit verschilt tevens per individu. Wij brengen geen verdovende crème aan op de huid omdat wij dit niet mogen volgens de Nederlandse wetgeving. Volgens de Nederlandse wetgeving mogen wij zelf geen verdovende crème in de kliniek hebben. Wel mogen wij de crème voor u opsmeren. Voor deze behandeling is het mogelijk om bij de huisarts een verdovende crème op te vragen.

  Kan mijn (acne)litteken verminderd worden door de Fotona fractionele laser behandeling?

  Ja, dit is mogelijk. De fractionele laser kan ingezet worden om het uiterlijk van jonge en oude (acne)littekens volledig te verminderen of te verzachten. Dit komt doordat de Fotona laser de diepere huidlagen kan bereiken wat crèmes, lotions en andere middelen niet kunnen. Door de huidlagen te verwarmen wordt de huid gestimuleerd om collageen aan te maken en zal het litteken langzaam herstellen.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat met de Fotona fractionele laser?

  Met de Fotona fractionele laser heeft u gemiddeld tussen de 4 en 6 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Het precieze aantal kan mogelijk afwijken door de resultaten die u wil behalen. Daarnaast zijn er onderhoudsbehandelingen noodzakelijk om de behaalde resultaten te behouden en de levensduur ervan te verlengen. Dit zal ongeveer om de 6 maanden moeten plaatsvinden.

  Kan mijn hals ook met de Fotona fractionele laser behandeld worden?

  Ja het is mogelijk om uw hals ook te behandelen. Doordat er gewerkt kan worden met een lichte, medium of diepe laser kan de stand aangepast worden naar het type huid. De hals heeft namelijk vaak een dunne en tere huidstructuur waardoor genezing moeizamer verloopt. Hierdoor moet de hals op een lichtere stand behandeld worden.

  Hoe ziet mijn huid eruit na de Fotona fractionele laser behandeling en wanneer zie ik verbetering?

  Als uw huid behandeld is op een lichtere stand dan ziet uw huid er licht rood uit. De roodheid zal ongeveer na 5 tot 15 minuten verdwijnen. Als uw huid op een hogere stand wordt behandeld dan is het mogelijk dat de roodheid tot 1 week aan zal houden. Ook zal u pas effectieve verbeteringen ervaren weken tot maanden na de behandeling. Nieuw collageen moet namelijk worden gestimuleerd en dat zal zich geleidelijk ontwikkelen. Herhaalde sessies toepassen om de 4 weken zal de collageenproductie stimuleren en de huid de tijd geven om de cel vernieuwing te signaleren.

  Is de Fotona4D® Laser Face Lifting geschikt voor ieder huidtype?

  De behandeling is gedeeltelijk geschikt voor ieder huidtype. De eerste 3 stappen van de gezichtsbehandeling (de intra-orale, Fotona fractionele laser en de Fotona Piano® modus) zijn geschikt voor alle huidtypen. Bij stap 4 – de Erbium-resurfacing modus is er een lichte en krachtige gefractioneerde peeling. Bij de lichte variant wordt er gecontroleerd warmte afgeven met een lichte peeling. Deze stap is voor ieder huidtype. De krachtige variant van de gefractioneerde peeling zijn niet geschikt voor donkere huidtypes. Dit komt doordat er tijdelijke of zelfs langdurige verkleuringen op de huid kunnen optreden.

  Is de Fotona4D® Laser Face Liftting behandeling pijnlijk?

  Tijdens de behandeling is het mogelijk dat de huid branderig kan aanvoelen. Het meest oncomfortabele na de behandeling is de aanhoudende warmte in de huid. U kan dit vergelijken alsof u door de zon verbrand bent. Dit verschilt tevens per individu. Volgens de Nederlandse wetgeving mogen wij zelf geen verdovende crème in de kliniek hebben. Wel mogen wij de crème voor u opsmeren. Voor deze behandeling is het mogelijk om bij de huisarts een verdovende crème op te vragen.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat met de Fotona4D® Laser Face Liftting?

  Met de 4D techniek/ Fotona4D® Laser Face Lifting heeft u gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Ook hierbij geldt dat het precieze aantal niet kan worden vastgesteld met betrekking tot uw persoonlijke wensen. Daarnaast zijn er onderhoudsbehandelingen noodzakelijk om de behaalde resultaten te behouden en te verlengen. Dit zal ongeveer om de 6 maanden moeten plaatsvinden als u jonger bent dan 50 jaar. Op het moment dat u ouder bent dan 50 dan wordt er geadviseerd om elke 4 maanden een behandeling te ondergaan.

  Kan mijn hals ook met de Fotona4D® Laser Face Liftting?

  Ja, het is mogelijk om uw hals ook te behandelen. Doordat er gewerkt kan worden met een lichte, medium of diepe laser kan de stand aangepast worden naar het type huid. De hals heeft namelijk vaak een dunne en tere huidstructuur waardoor genezing moeizamer verloopt. Hierdoor moet de hals op een lichtere stand behandeld worden.

  Hoe ziet mijn huid eruit na de Fotona4D® Laser Face Liftting behandeling en wanneer zie ik verbetering?

  Als uw huid behandeld is op een lichtere stand dan ziet uw huid er licht rood uit. De roodheid zal ongeveer na 5 tot 15 minuten verdwijnen. Als uw huid op een hogere stand wordt behandeld, is het mogelijk dat de roodheid tot 1 week aan zal houden. Er kan mogelijk een lichte schilfering ontstaan als er een lichte gefractioneerde peeling wordt toegepast. Op het moment dat er een krachtige peeling op uw huid wordt aangebracht zal de roodheid langer aanwezig zijn. Dit geeft tevens een betere verbetering in het geval van pigmentatie en oppervlakkige onregelmatigheden op de huid. Na enkele weken tot zelfs maanden zal u pas effectieve verbeteringen ervaren. Nieuw collageen moet namelijk worden gestimuleerd en dat zal zich geleidelijk aan ontwikkelen. Om de 4 weken een behandeling inplannen zal resulteren in een stimulatie van de collageenproductie. Het zal tevens de huid de tijd geven om cel vernieuwing te constateren.

  Is de SmoothEye® of SmoothLips® geschikt voor ieder huidtype?

  Tijdens de behandeling is het mogelijk dat de huid branderig kan aanvoelen. Het meest oncomfortabele na de behandeling is de aanhoudende warmte in de huid. U kan dit vergelijken alsof u door de zon verbrand bent. Dit verschilt tevens per individu. Volgens de Nederlandse wetgeving mogen wij zelf geen verdovende crème in de kliniek hebben. Wel mogen wij de crème voor u opsmeren. Voor deze behandeling bent u verplicht om bij de huisarts een verdovende crème op te vragen. Anders kan deze behandeling niet uitgevoerd worden.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat met de SmoothEye® of SmoothLips®?

  Met de SmoothEye®/ Fotona Smooth® modus heeft u gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Er zijn onderhoudsbehandelingen van toepassing om de resultaten te behouden en te verlengen. De huidtherapeut kan in het geval van de de SmoothEye® aankaarten hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn.

  Met de SmoothLips®/ Fotona Smooth® modus heeft u gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Er zijn onderhoudsbehandelingen van toepassing om de resultaten te behouden en te verlengen. De huidtherapeut kan in het geval van SmoothLips® aankaarten hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn.

  Hoe ziet mijn huid eruit na SmoothEye® of SmoothLips® behandeling en wanneer zie ik verbetering?

  Als er wordt gewerkt op een lichtere modus dan is het mogelijk dat uw huid enkele minuten roze kan uitvallen. Op het moment dat er wordt gekozen voor een hogere instelling dan kan de roodheid op de huid 1 week aanhouden. Direct na de behandeling zal er een verstrakking van de ogencontouren of lippen zichtbaar zijn. Naarmate de week vordert zou het verstrakkingseffect nog meer toe moeten nemen.

  Mag ik skincare of make-up aanbrengen na één van de 4 behandelingen?

  U dient te alle tijden de eerste 48 uur geen make-up of skincare toe te passen. Het enige wat de eerste dag tweemaal mag aanbrengen op de huid is vaseline. Dit houdt de huid vochtig. Na de 48 uur is het van noodzaak dat u zonnebrandcrème gebruikt met een SPF 50. Na het verstrijken van de dagen mag u de normale routines weer toepassen. Let op; de huid kan nog steeds gevoelig zijn. Probeer voorzichtig te zijn met vitamine A (retinol).

  Mag ik douchen na de behandeling?

  Het advies luidt om 24 uur na de behandeling pas te douchen. De gezichtshuid kan namelijk nog steeds gevoelig zijn. Ook is het belangrijk dat er geen shampoo of andere producten in de huid komen. Dit kan namelijk de huid irriteren of mogelijkerwijs zelfs infecteren.

  Mag ik direct sporten of naar de sauna na de behandeling?

  Actief sporten, te warm douchen of het gebruik van de sauna moet 1 week vermeden worden. De warmte van de behandeling kan mogelijk nog in de huid aanwezig zijn. Dit kan leiden tot een onaangenaam gevoel doordat de gevoelige huid te warm wordt.

  Vanaf welke leeftijd mag ik deze behandeling ondergaan?

  Een behandeling met de Fotona SP Dynamis Laser mag worden ondergaan met een toestemmingsverklaring van de ouders als u 16 jaar oud bent. Vanaf 18 jaar kan de behandeling zonder deze toestemming worden uitgevoerd.

  Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

  In het geval van acne(littekens) wordt bij sommige aanvullende zorgverzekeringen de Fotona SP Dynamis Laser behandeling gedeeltelijk of geheel vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

  Producten die uw resultaat nog verder kunnen verbeteren

  Producten

  Melan Recovery Kalmerende crème
  €58,00
  50ml
  Hydracream fusion Crème reiniger
  €27,00
  100ml
  €31,00
  125ml
  Afspraak Maken