Chemische Peeling

Behandeling duur:

30 Minuten

Aantal behandelingen:

3-6

Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en zonfactor 50 gebruiken.

Chemische peelings

Is uw doffe, vermoeide of verouderde huid toe aan een opkikker? Heeft u acne, littekens, pigmentvlekken of grove poriën en verlangt u naar een gezonde, stralende huid? Met een chemische peeling van een van onze topmerken Lira Clinical®, SkinTech® en Mesoestetic® krijgt uw huid een verjongingsboost met een fantastische glow als resultaat.

Aphrodite Clinic gebruikt chemische peelings die zijn ontworpen door cosmetisch en medisch specialisten. Zij houden zich bezig met de verbetering van deze peelings om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Kenmerk van deze peelings is de versnelde celdeling, zodat uw huid gestimuleerd wordt zich sneller te vernieuwen. Ze werken huidopbouwend, waardoor de structuur van uw huid sterker en frisser wordt. Doordat de huid zichzelf moet herstellen ervaart u een totale boost en glow die met gangbare huidverzorgingsproducten niet haalbaar zijn. Uw huid gaat weer stralen.

Indicatie

  • Acne
  • Littekens
  • Rimpels
  • Huidveroudering
  • Grauwe en futloze huid
  • Grove poriën
  • Oppervlakkige pigmentvlekken
  • Onzuivere rokershuid

Wat u vooraf moet weten

Zonwaarschuwing

Leest u onze zonwaarschuwing goed door voordat u met de behandeling start.

Intake

Aan deze behandeling gaat een kort intakegesprek vooraf. Wij scannen uw huid vooraf met de nieuwste top range skin scanner Observ 520X van Observe Skin Diagnostics. Zo kunnen wij eventuele huidproblemen traceren en daarop de behandeling van uw huid afstemmen.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

De behandeling

Voordat wij starten met de chemische peeling wordt uw huid gereinigd en gedesinfecteerd. Indien nodig verzorgen we een dieptereiniging, waarbij alle puistjes en mee-eters verwijderd worden. Sommige puistjes moeten even aangeprikt worden met een steriele naald. Hier voelt u nauwelijks iets van. Het uitknijpen kan wel als onaangenaam ervaren worden. Na de oppervlakkig of eventueel diepe reiniging wordt de gewenste peelingsvloeistof op uw gezicht aangebracht. Dit kan branderig aanvoelen. Afhankelijk van de peeling moet de vloeistof 1 tot 10 minuten inwerken. Mocht het nodig zijn dan wordt de vloeistof geneutraliseerd met speciaal daarvoor bestemde producten. Na de behandeling brengen wij een verkoelende, hydraterende crème op basis van aloë vera aan en een zonbeschermingsproduct met SPF 50.

Nazorg

Koeling en verzorging

Op de dag van de behandeling kan uw huid nog erg warm aanvoelen. In de dagen na de peeling zal uw huid erg strak aanvoelen, kunnen er kleurverschillen ontstaan en wordt uw huid schilferig. Gedurende ca. 3 dagen zult u vervellen. Het is extra belangrijk om uw huid te verkoelen en te verzorgen en te voeden met een hydraterende crème. Net zo belangrijk is het om – hoe lastig ook – niet aan loszittende velletjes te zitten. Trekken aan deze velletjes kan namelijk pigmentverschuivingen veroorzaken in uw huid. Wij adviseren u om in de dagen na de peeling geen make-up te gebruiken, om ervoor te zorgen dat de huid niet verontreinigt en kan ademen.

Zonwaarschuwing

Volg onze zonwaarschuwingsadviezen na uw behandeling altijd op.

Vervolgbehandelingen

Afhankelijk van de indicatie adviseren wij tijdens de intake een specifiek aantal behandelingen, behorend bij die indicatie. Voor het bereiken van het beste resultaat adviseren wij u om een kuur van 3 tot 6 behandelingen te nemen. De resultaten zijn na ca. 3 weken goed zichtbaar. Vervolgpeelings kunnen vanaf 3 weken na elke behandeling plaatsvinden.

Tarieven

Behandeling
Prijs
Chemische peeling middel

€100,00

Chemische peeling diep

€150,00 - 200,00

Fenol Peeling

€250,00

Al onze prijzen zijn per behandeling.

Meest gestelde vragen

Is een chemische peeling pijnlijk?

Tijdens de applicatie van de chemische peeling kan het branderig aanvoelen op de huid. Maar over het algemeen is het voor veel individuen goed te verdragen.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Direct na de behandeling is het mogelijk dat de huid strakker aanvoelt en dat sommige oppervlaktes er roder uitzien dan gebruikelijk. Meestal is dit gevoel en de roodheid binnen enkele uren verdwenen. In het geval van een intensievere peeling is het mogelijk dat in het verloop van de dagen de huid gaat schilferen en droger aanvoelt. Dit proces is volkomen natuurlijk nadat overtollige oude huidcellen loslaten en deze vervangen worden door jonge gezonde huidcellen. Na ongeveer één week is de huid compleet herstelt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

De chemische peeling zal bestaan uit een kuur van minimaal zes behandelingen. De behandeling zal plaatsvinden elke twee tot vier weken. Na iedere sessie ziet u de huidconditie verbeteren. Aphrodite Clinic raadt aan om met enige regelmaat een peeling behandeling in te plannen om het resultaat te behouden. Het is aan u hoeveel behandelingen u wilt ondergaan.

Wat is het resultaat dat ik van een chemische peeling mag verwachten?

Aphrodite Clinic biedt verscheidene opties aan waardoor ieder resultaat afhangt van de peeling die u ondergaat. De medium peeling zorgt voor een frissere en zachtere huid. Daarentegen zorgt een intensievere peeling ervoor om de huid te egaliseren en de huidstructuur dermate te verbeteren. Hoe intensiever de peeling, des te langer de hersteltijd zal bedragen. Het betreffende resultaat zal na drie weken zichtbaar zijn. Aphrodite Clinic raadt aan om met enige regelmaat een peeling behandeling in te plannen om het resultaat te behouden.

Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

In het geval van acné wordt bij de sommige aanvullende zorgverzekeringen de chemische peeling gedeeltelijk of geheel vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak Maken