Coagulatie gezicht

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

1-2

Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Coagulatie gezicht

Heeft u last van onflatteuze, goedaardige pigmentvlekken, steelwratjes en ouderdomswratjes in uw gezicht? Door middel van coagulatie kunnen wij u er succesvol en veilig vanaf helpen. Hiervoor gebruiken wij de Sterex Euroblend®. Door middel van minuscule naaldjes onder elektrische geleiding branden wij handmatig ongewenste, pigmentloze huidverhogingen en -oneffenheden weg. De coagulatiemethode kan probleemloos ingezet worden voor alle huidtypes. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om goede resultaten te bereiken.

Indicatie

  • Pigmentvlekken
  • Wratjes
  • Andere goedaardige huidverhogingen en -oneffenheden in overleg

Wat u vooraf moet weten

Zijn de plekjes die u wilt laten behandelen grillig van vorm, onregelmatig van kleur, bloeden ze spontaan of veranderen, groeien of jeuken ze? Laat de huisarts er dan eerst even naar kijken. Die kan u eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog. In verband met de mogelijkheid van huidkanker behandelen wij expliciet geen moedervlekken.

Intake

Aan deze behandeling gaat een kort intakegesprek vooraf. Wij scannen uw huid eventueel vooraf met de nieuwste top range skin scanner Observ 520X van Observe Skin Diagnostics. Zo kunnen wij eventuele huidproblemen traceren en daarop de behandeling van uw huid afstemmen.

Zonwaarschuwing

Leest u onze zonwaarschuwing goed door voordat u met de behandeling start.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

De behandeling

Voordat we met de behandeling starten ontsmetten we de huid goed. Als het nodig is tekenen we het te behandelen gebied af. Met behulp van de Sterex Euroblend® prikken wij met een minuscuul naaldje onder stroom in de pigmentvlekken, wratjes of andere goedaardige huidoneffenheden. Op deze manier worden alle plekjes handmatig dichtgebrand. Het lichaam ruimt de restanten van de vaatjes zelf op. U kunt een lichte prikkende pijn ervaren tijdens de behandeling.

Nazorg

Het is belangrijk dat behandelde plekjes tot 24 uur na de coagulatiebehandeling niet nat worden. Zorgt u er bovendien voor dat u niet aan de plekjes krabt en ze beschermt tegen de zon. De plekjes zullen zich op die manier op een natuurlijke manier mooi kunnen herstellen. Een silliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

U kunt na de behandeling nog wat pijn ervaren. De behandelde huid kan nog enige tijd branderig aanvoelen. Het is dan prettig om uw huid te verkoelen en te verzorgen.

Zonwaarschuwing

Volg onze zonwaarschuwingsadviezen na uw behandeling altijd op.

Vervolgbehandelingen

Om het beste resultaat te behalen worden coagulatiebehandelingen over het algemeen 1 tot 2 keer herhaald. Na 1-2 maanden zijn de resultaten goed zichtbaar. Vanaf 4-6 weken na de coagulatiebehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen.

Tarieven

Behandeling
Prijs
Coagulatiebehandeling gezicht (per 15 minuten)

€15,00

Al onze prijzen zijn per behandeling.

Meest gestelde vragen

Geneest het behandelde plekje goed?

Wij proberen het plekje zo mooi mogelijk te verwijderen. Hoe het plekje geneest hangt af van verschillende factoren af, zoals uw gezondheid en de mate van wondgenezing. Hoewel behandelde plekjes meestal goed genezen, is er altijd een kleine kans dat er wat littekenvorming ontstaat. Het nauwgezet opvolgen van zon- en nazorgadviezen is daarom belangrijk. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Kunnen jullie ook moedervlekken verwijderen?

Nee, dit doen wij expliciet niet in verband met mogelijke huidkanker. Met moedervlekken kunt u het beste naar een dermatoloog gaan.

Hoe werkt de coagulatie behandeling?

Coagulatie: wordt toegepast bij vergrote talgklieren, kleine bindweefselwratjes en gerstekorrels in het gezicht. Met een elektrische shockje wordt het oppervlakkige huiddeeltje verhit. Het betreffende huiddeeltje zal direct verkleuren en verschrompelen. Na verloop van tijd zal dit vanzelf los gaan.


Curettage: verhoornde plekjes en ouderdomswratten worden met behulp van een curette (een scherpe en steriele ring) van de huid geschraapt. Na de behandeling is het mogelijk dat de huid kleine schaafwondjes vertoond. Deze worden direct behandeld en afgedekt met pleisters.


KTP-laser: doormiddel van een laserpen worden er kleine pulsjes van licht op de huid aangebracht. De laserlichten worden geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en in het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens zet de huid het om in warme. Het bloed en pigment wordt hierdoor gestold. Het lichaam breekt de behandelde huidoneffenheden af en ruimt dit op een natuurlijke manier op.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Is de coagulatie behandeling pijnlijk?

Doordat er met warmte gewerkt wordt is het mogelijk dat het voor sommige individuen gevoelig kan aanvoelen. Doordat de behandeling maar van korte duur is, is het voor de meeste personen doorgaans goed te doen.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Het is mogelijk dat u na de uitgevoerde behandeling enkele dagen last kan hebben van:

  • Plaatselijke roodheid.
  • Een vlekkerige huid.
  • Een kleine zwelling.
  • Kleine wondjes.
  • Schroeiplekjes.
  • Korstjes.

Dit zijn normale bijverschijnselen van het proces. Na een periode van drie tot zeven dagen vallen de korstjes vanzelf van de huid af. Het algehele genezingsproces duurt gemiddeld twee weken. Nadat de korstjes verdwenen zijn worden de eerste nieuwe cellen direct zichtbaar, deze zijn roze van kleur. De nieuwe cellen zullen uiteindelijk de oorspronkelijke kleur van de huid verkrijgen.

Wat is het resultaat dat ik van de coagulatie behandeling mag verwachten?

Na iedere behandeling voelt en ziet uw huid er egaler en gladder uit. Bij een voorspoedig herstel genezen de korstjes en ontstaan er nieuwe jonge cellen die de oorspronkelijke huidskleur verkrijgen in een later stadium.

Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van een coagulatie behandeling komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken