Laser Summer Deals!

Meer informatie

Permanente make-up

Behandeling duur:

120 Minuten

Aantal behandelingen:

2

Vrijblijvende intake plannen
4 weken vóór tot 4 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Permanente make-up

Voor de één is Permanente Make-Up (PMU) op wenkbrauwen, lippen en oogleden pure luxe of gemak, voor de ander is het een uitgelezen methode om cosmetische imperfecties, zoals ontbrekend wenkbrauwhaar op te lossen. Welke reden u ook heeft: Aphrodite Clinic vervult uw cosmetische wensen veilig en succesvol. Zo kunt u altijd verzorgd en zelfverzekerd de deur uit. In onze klinieken wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige permanente make-up van Gaube Kosmetik in combinatie met het La Belle 6000 PMU-apparaat. Hiermee worden mooie resultaten behaald. Door inspuiting van het gewenste pigment in de lederhuid brengen onze vakkundige en ervaren huidtherapeuten vorm, contour, kleur en structuur aan. Naar eigen smaak kunt u de PMU eventueel aanvullen met gewone make-up. Onder andere ultraviolet licht en natuurlijke huidvernieuwing vervagen deze pigmentatie na verloop van tijd. Dit duurt tussen 1 en 3 jaar. In feite is PMU dan ook semipermanent in vergelijking met permanente tatoeages, waarbij pigmenten in het onderhuids bindweefsel worden gespoten. Permanente make-up is voor alle huidtypes geschikt.


Lippen

Stoort u zich aan een vervaagde lipkleur of een ongelijke liplijn? Permanente make-up zorgt ervoor dat de lippen worden gecorrigeerd en een vollere uitstraling krijgen. Middels pigmentinjecties kunnen strakkere lipcontouren (lipliners) en ingekleurde lippen (full lips) worden getatoeëerd. Deze behandeling is voor elk huidtype geschikt.


Eyeliner

Zorgen voor een echte eyecatcher? Met een permanente eyeliner kan dit worden gecreëerd. Door middel van eyeliner wordt er een lijntje boven of onder uw oog aangebracht. Dit heeft als doel om uw ogen extra expressie te geven. Permanente eyeliner kan worden getatoeëerd op uw boven- en onderoogleden. Deze behandeling is voor elk huidtype geschikt.


Wenkbrauwen

Uw lichte of vervaagde wenkbrauwen weer meer volume en expressie geven? Vollere wenkbrauwen en nieuw ingetekende wenkbrauwhaartjes kunnen worden getatoeëerd met permanente make-up. Door middel van een Powder Brow techniek (ook wel Ombré Powder Brows genoemd) wordt de aanzet van uw wenkbrauwen licht ingeschaduwt, hierbij lijkt het erop dat de wenkbrauwen zijn ‘gepoederd’. Ombré Powder Brows zijn dé trend van dit moment en geschikt voor elk huidtype. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een hairstroke (ook wel 3D browstrokes genoemd) techniek. Deze techniek creëert een zeer natuurlijke look aan uw wenkbrauwen.

Indicatie

  • Lippen
  • Eyeliner
  • Wenkbrauwen

Wat u vooraf moet weten

Advies en toestemming

Voordat wij uw permanente make-up aanbrengen, worden wensen en mogelijkheden met onze gediplomeerde en gespecialiseerde huidtherapeut besproken. Aphrodite Clinic vervult uw cosmetische wensen in goed overleg en mits esthetisch verantwoord. Is alles duidelijk, dan geeft u schriftelijke toestemming om met de behandeling te kunnen starten. Om PMU-behandelingen te mogen uitvoeren, moeten wij ons aan wettelijk voorgeschreven hygiëneregels en veiligheidsregels houden. Vanzelfsprekend beschikken wij over de wettelijk voorgeschreven GGD-vergunning.

Verdovende Emla crème via uw huisarts

Het aanbrengen van PMU gebeurt door middel van pigmentinjecties. Omdat dit niet pijnloos is, verdoven wij de te behandelen plek vooraf met Emla crème. Deze crème haalt u vooraf op recept bij uw huisarts.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 4 weken voorafgaand aan de permanente make-up behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 4 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Om huidinfecties te voorkomen wordt de huid goed gereinigd en ontsmet voordat de PMU wordt aangebracht. De gewenste correctieve vorm of structuur wordt vooraf op de huid ingetekend. Op dit moment kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden. Is de vorm naar wens, dan kan het invullen met pigment worden gestart. Dit gebeurt door middel van pigmentinjecties. Strakke lipcontouren (lipliners), ingekleurde lippen (full lips), eyeliner op boven- en onderoogleden, vollere wenkbrauwen of zelfs nieuw ingetekende wenkbrauwhaartjes worden in goed overleg naar uw persoonlijke wens aangebracht. Na de behandeling brengen wij een verkoelende, hydraterende crème op basis van aloë vera aan.

Nazorg

Door de intensieve huidbehandeling ziet de behandelde huid er rood uit. Na enkele dagen gaat uw huid eventueel licht vervellen en/of vormen zich korstjes. Dit trekt vanzelf weg. Uw wenkbrauwen, lippen of eyeliner helen binnen 2 weken en verliezen 60% van de kleur. Er volgt dan ook altijd een nabehandeling. Verder wordt het afgeraden om aan de wond te zitten.

Advies nauwkeurig opvolgen

Wij adviseren u dringend de nazorginstructies van uw behandelend huidtherapeut altijd nauwkeurig op te volgen om ongewenste pigmentvorming te voorkomen.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de permanente make-up behandeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 4 weken. Gedurende 2 tot 4 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

De PMU heeft in de eerste 1-2 weken na het aanbrengen een uitgesproken kleur en omlijning. Door de natuurlijke reactie van de huid wordt de behandelde opperhuid afgestoten, waardoor uw huid een paar dagen erna kan vervellen en/of korstjes kan vertonen. Als gevolg hiervan reduceren en vervagen de aangebrachte kleur en omlijning in de maand na de behandeling met ca. 60%, wat een te licht effect geeft. Daarom is er na 4 tot 8 weken een touch up – een correctieve behandeling – nodig, om eventuele kleine correcties aan te brengen in de gewenste kleur en vorm, en wordt het gewenste resultaat bereikt. In de tussenliggende tijd moet de opperhuid vernieuwen. Afhankelijk van uw leeftijd kost dit ca. 4 tot 6 weken. Het duurt 1 tot 3 jaar voordat de PMU is vervaagd.

Specialisten

Wusala Alibeyli

Neem een kijkje in onze kliniek

Tarieven

Behandeling
Prijs
Lippen

€400,00

Eyeliner boven

€200,00

Eyeliner boven en onder

€225,00

Wenkbrauwen

€350,00

Touch up*

€0,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. * Al onze permanente make-up behandelingen zijn inclusief touch up. Extra touch up prijzen:
- Extra touch up binnen 3 maanden: €50,00
- Extra touch up binnen 1 jaar: 1/2 van de nieuw prijs
Extra touch up prijzen zijn alleen van toepassing bij pmu die door Aphrodite Clinic gezet zijn. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Is permanente make-up ook daadwerkelijk permanent?

Nee dit is niet het geval. Permanente make-up staat ook bekend als semipermanente make-up omdat de inkt pigmenten geleidelijk vervagen dit in tegenstelling tot een tatoeage. Aphrodite Clinic adviseert alle tijden de semipermanente pigmenten in een later stadium opnieuw te behandelen.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Nee dit is niet het geval. Het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren is dat bij een tatoeage de inkt diep in de huid aangebracht wordt met de intentie dat het permanent is. Bij permanente make-up worden pigmenten oppervlakkig op de huid aangebracht. In verloop van tijd zal het pigment vervagen door de zon of door de huid zelf. Door het proces van het vervagen is het hierdoor ook mogelijk om de kleuren of de vorm aan te passen.

Hoelang blijft permanente make-up op de huid zitten?

In het geval van de wenkbrauwen blijft de permanente make-up gemiddeld een tot twee jaar mooi op de huid zitten. Daarentegen zal de eyeliner drie jaar op de huid blijven. Mocht u er niets meer aan doen dan zal de permanente make-up volledig verdwijnen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Te alle tijden zijn er twee behandelingen nodig. Na de eerste behandeling wordt er direct een vervolgafspraak ingepland, deze zal plaats vinden na vijf tot zes weken.

Worden de kosten van de permanente make-up behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling permanente make-up komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken