Permanente make-up

Behandeling duur:

120 Minuten

Aantal behandelingen:

2

Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en zonfactor 50 gebruiken.

Permanente make-up

Voor de één is Permanente Make-Up (PMU) op wenkbrauwen, lippen en oogleden pure luxe of gemak, voor de ander is het een uitgelezen methode om cosmetische imperfecties, zoals ontbrekend wenkbrauwhaar of hoofdhaar op te lossen. Welke reden u ook heeft: Aphrodite Clinic vervult uw cosmetische wensen veilig en succesvol. Zo kunt u altijd verzorgd en zelfverzekerd de deur uit. In onze klinieken wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige permanente make-up van Gaube Kosmetik in combinatie met het La Belle 6000 PMU-apparaat. Hiermee worden mooie resultaten behaald. Door inspuiting van het gewenste pigment in de lederhuid brengen onze vakkundige en ervaren huidtherapeuten vorm, contour, kleur en structuur aan. Naar eigen smaak kunt u de PMU eventueel aanvullen met gewone make-up. Onder andere ultraviolet licht en natuurlijke huidvernieuwing vervagen deze pigmentatie na verloop van tijd. Dit duurt tussen 1 en 3 jaar. In feite is PMU dan ook semipermanent in vergelijking met permanente tatoeages, waarbij pigmenten in het onderhuids bindweefsel worden gespoten. Permanente make-up is voor alle huidtypes geschikt.Voor meer informatie gaat u naar Gaube Kosmetik.

Indicatie

  • Lippen
  • Eyeliner
  • Wenkbrauwen
  • Scalppigmentatie bij dunner wordend haar, bij een terugtrekkende haarlijn of kaalheid

Wat u vooraf moet weten

Advies en toestemming

Voordat wij uw permanente make-up aanbrengen, worden wensen en mogelijkheden met onze gediplomeerde en gespecialiseerde huidtherapeut besproken. Aphrodite Clinic vervult uw cosmetische wensen in goed overleg en mits esthetisch verantwoord. Is alles duidelijk, dan geeft u schriftelijke toestemming om met de behandeling te kunnen starten. Om PMU-behandelingen te mogen uitvoeren, moeten wij ons aan wettelijk voorgeschreven hygiëneregels en veiligheidsregels houden. Vanzelfsprekend beschikken wij over de wettelijk voorgeschreven GGD-vergunning.

Verdovende Emla crème via uw huisarts

Het aanbrengen van PMU gebeurt door middel van pigmentinjecties. Omdat dit niet pijnloos is, verdoven wij de te behandelen plek vooraf met Emla crème. Deze crème haalt u vooraf op recept bij uw huisarts.

Zonwaarschuwing

Leest u onze zonwaarschuwing goed door voordat u met de behandeling start.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

De behandeling

Om huidinfecties te voorkomen wordt de huid goed gereinigd en ontsmet voordat de PMU wordt aangebracht. De gewenste correctieve vorm of structuur wordt vooraf op de huid ingetekend. Op dit moment kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden. Is de vorm naar wens, dan kan het invullen met pigment worden gestart. Dit gebeurt door middel van pigmentinjecties. Strakke lipcontouren (lipliners), ingekleurde lippen (full lips), eyeliner op boven- en onderoogleden, vollere wenkbrauwen of zelfs nieuw ingetekende wenkbrauwhaartjes en hoofdhaarstoppeltjes (scalppigmentatie) worden in goed overleg naar uw persoonlijke wens aangebracht. Na de behandeling brengen wij een verkoelende, hydraterende crème op basis van aloë vera aan.

Nazorg

Door de intensieve huidbehandeling ziet de behandelde huid er rood uit. Na enkele dagen gaat uw huid eventueel licht vervellen en/of vormen zich korstjes. Dit trekt vanzelf weg. Uw wenkbrauwen helen binnen 2 weken en verliezen in deze tijd 60% van de kleur. Er volgt dan ook altijd een nabehandeling.

Advies nauwkeurig opvolgen

Wij adviseren u dringend de nazorginstructies van uw behandelend huidtherapeut altijd nauwkeurig op te volgen om ongewenste pigmentvorming te voorkomen.

Koeling en verzorging

U kunt na de behandeling nog wat pijn ervaren. De behandelde huid kan nog enige tijd vervelend aanvoelen. Het is dan prettig om uw huid te verkoelen en te verzorgen.

Zonwaarschuwing

Volg onze zonwaarschuwingsadviezen na uw behandeling altijd op.

Vervolgbehandelingen

De PMU heeft in de eerste 1-2 weken na het aanbrengen een uitgesproken kleur en omlijning. Door de natuurlijke reactie van de huid wordt de behandelde opperhuid afgestoten, waardoor uw huid een paar dagen erna kan vervellen en/of korstjes kan vertonen. Als gevolg hiervan reduceren en vervagen de aangebrachte kleur en omlijning in de maand na de behandeling met ca. 60%, wat een te licht effect geeft. Daarom is er na 4 tot 8 weken een touch up – een correctieve behandeling – nodig, om eventuele kleine correcties aan te brengen in de gewenste kleur en vorm, en wordt het gewenste resultaat bereikt. In de tussenliggende tijd moet de opperhuid vernieuwen. Afhankelijk van uw leeftijd kost dit ca. 4 tot 6 weken. Het duurt 1 tot 3 jaar voordat de PMU is vervaagd.

Tarieven

Behandeling
Prijs
Lippen

€350,00

Eyeliner boven

€150,00

Eyeliner boven en onder

€175,00

Wenkbrauwen

€300,00

Touch up

€50,00

Al onze prijzen zijn per behandeling.

Meest gestelde vragen

Is permanente make-up ook daadwerkelijk permanent?

Nee dit is niet het geval. Permanente make-up staat ook bekend als semipermanente make-up omdat de inkt pigmenten geleidelijk vervagen dit in tegenstelling tot een tatoeage. Aphrodite Clinic adviseert alle tijden de semipermanente pigmenten in een later stadium opnieuw te behandelen.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Nee dit is niet het geval. Het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren is dat bij een tatoeage de inkt diep in de huid aangebracht wordt met de intentie dat het permanent is. Bij permanente make-up worden pigmenten oppervlakkig op de huid aangebracht. In verloop van tijd zal het pigment vervagen door de zon of door de huid zelf. Door het proces van het vervagen is het hierdoor ook mogelijk om de kleuren of de vorm aan te passen.

Hoelang blijft permanente make-up op de huid zitten?

In het geval van de wenkbrauwen blijft de permanente make-up gemiddeld een tot twee jaar mooi op de huid zitten. Daarentegen zal de eyeliner drie jaar op de huid blijven. Mocht u er niets meer aan doen dan zal de permanente make-up volledig verdwijnen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Ten alle tijden zijn er twee behandelingen nodig. Na de eerste behandeling wordt er direct een vervolgafspraak ingepland, deze zal plaats vinden na vijf tot zes weken.

Worden de kosten van de permanente make-up komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking. behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling permanente make-up komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken