Botox & Bubbles Event 26 mei!

Meer informatie

Wat is het verschil tussen een Schoonheidssalon en een Huidkliniek in Nijmegen?

“Maar ik kom toch al regelmatig bij de schoonheidssalon?” Een huidkliniek wordt nogal eens verward met een schoonheidssalon. Ondanks dat beide werken met de huid, zijn het twee verschillende specialismen. Lees hieronder alles over een huidkliniek en schoonheidsalon en hun vakgebieden!

x

Schoonheidssalon vs Huidkliniek

Een schoonheidssalon richt zich voornamelijk op cosmetische huidverzorging. Schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in het bieden van ontspannende en verzorgende behandelingen voor de huid. Denk hierbij aan gezichtsbehandelingen, harsen, epileren, maskers en massages.


Aan de andere kant is een huidkliniek gericht op zowel de cosmetische als de medische aspecten van de huid. Huidtherapeuten in een huidkliniek hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van diverse huidaandoeningen, zoals couperose, rosacea, pigmentvlekken, acne en melasma. Ze bieden geavanceerde behandelingen en therapieën, zoals lasertherapie, elektrocoagulatie en microneedling, om de huid te verbeteren en specifieke problemen aan te pakken. Naast het behandelen van huidaandoeningen richten huidtherapeuten zich ook op het verbeteren van de huidstructuur en het tegengaan van huidveroudering.


Wat betreft opleiding en titel, heeft een schoonheidsspecialiste meestal een MBO-opleiding op niveau 3 gevolgd. Ze hebben geen beschermde titel en zijn niet wettelijk geregistreerd. Aan de andere kant hebben huidtherapeuten een 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie afgerond. Ze zijn wettelijk geregistreerd als huidtherapeut en moeten zich inschrijven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit garandeert dat ze voldoen aan bepaalde kwalificaties en zich blijven bijscholen om hun kennis up-to-date te houden.


Kortom, het verschil tussen een schoonheidssalon en een huidkliniek ligt in de focus van de behandelingen en de expertise van de professionals. Terwijl een schoonheidssalon gericht is op cosmetische huidverzorging en ontspanning, biedt een huidkliniek gespecialiseerde behandelingen voor diverse huidaandoeningen en huidverbetering. De aanwezigheid van huidtherapeuten met een specifieke opleiding en registratie zorgt voor een professionele en medisch georiënteerde aanpak.

Meer weten over de mogelijkheden van Aphrodite Clinic?

Wat is het verschil tussen schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten in Nijmegen?

De huidtherapeut en de schoonheidsspecialist, beide prachtige beroepen. We werken allebei met de huid en het uiterlijk, daardoor is het soms lastig om de beroepen te onderscheiden. Wat maakt nu precies het verschil?


  1. Doel van de behandeling: Bij een huidtherapeut ligt het grootste verschil in het doel van de behandeling en de behoefte van de cliënt. Je bezoekt een huidtherapeut om een huidklacht te verminderen of te laten verdwijnen. Hier is zichtbare huidverbetering het doel. Daarentegen ga je naar de schoonheidsspecialist in Nijmegen voor ontspanning en verzorging.

  2. Medische vs. cosmetische indicatie: Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van zowel grote als kleine huidklachten, zoals overbeharing, acne, littekens, oedeem en pigmentvlekken. Zij werken nauw samen met huisartsen en dermatologen om optimale resultaten te bereiken. Aan de andere kant behandelen schoonheidsspecialisten voornamelijk de gezonde huid. Hoewel ze kennis hebben van huidklachten, zijn ze er niet in gespecialiseerd.

  3. Aard van de behandeling: Voor bovengenoemde huidklachten bieden wij speciale behandelingen, die we huidtherapieën noemen. Onze aanpak omvat geavanceerde apparatuur zoals lasers, elektrocoagulatie en microneedling. Bij de schoonheidsspecialist kun je genieten van modules zoals reinigen, harsen, epileren, maskers, massage en het verven van wimpers en wenkbrauwen. Deze behandelingen zijn gericht op verwennen en verzorgen.

  4. “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” vs. comfort: Hoewel we er als huidtherapeuten alles aan doen om de behandeling zo prettig mogelijk te maken, kan deze soms wat gevoelig zijn. Ons hoofddoel is echter gerichte huidverbetering, niet ontspanning. Bij een schoonheidsspecialist lig je vaak warm onder een dekentje, ruik je lekkere geurtjes en klinkt er rustgevende muziek, kortom: je wordt in de watten gelegd.. Bij een schoonheidsspecialist lig je vaak warm onder een dekentje, ruik je lekkere geurtjes en klinkt er rustgevende muziek, kortom: je wordt in de watten gelegd.

  5. Opleiding: Huidtherapeuten behandelen grote en kleine huidklachten en zijn hiervoor opgeleid tijdens de vierjarige HBO-opleiding Huidtherapie. Na onze opleiding worden we opgenomen in het Kwaliteitsregister en moeten we jaarlijks punten halen voor de verlenging van onze registratie. Deze punten kunnen we behalen door bijscholing en het uitvoeren van geaccrediteerde activiteiten in ons werkveld. Schoonheidsspecialisten volgen een driejarige MBO-opleiding en kunnen daarna vaak nog cursussen volgen om zich extra te specialiseren.

    Meer weten over de huidtherapeuten van Aphrodite Clinic?

In deze video kunt u zien hoe onze clinic eruit ziet.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Hoe onderscheiden onze huidtherapeuten zich van andere huidtherapeuten?

Onze huidtherapeuten bij de Aphrodite Clinic (ook bekend als Schoonheidssalon Nijmegen) zijn allemaal HBO-geschoolde professionals met een registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ze zijn trots lid van zowel de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten als de DALA (Dutch Aesthetic Laser Association | DALA).


Met trots kunnen we zeggen dat onze experts gezamenlijk meer dan 15000 behandelingen hebben uitgevoerd. Deze uitgebreide ervaring stelt hen in staat om met zelfverzekerdheid en precisie te werken, waarbij ze elke cliënt een hoogwaardige en op maat gemaakte behandeling kunnen bieden.


Onze huidtherapeuten zijn niet alleen goed opgeleid, maar ook toegewijd om de best mogelijke zorg en service te bieden. Door een gastvrije sfeer te creëren en deskundig advies te geven, zorgen ze ervoor dat cliënten zich gehoord, begrepen en zelfverzekerd voelen bij het bereiken van hun schoonheidsdoelen. Bij Aphrodite Clinic geloven we dat deze harmonieuze combinatie een onvergetelijke ervaring voor onze cliënten creëert, waarbij ze met vertrouwen kunnen werken aan hun schoonheidsreis.

Meer weten over de mogelijkheden van Aphrodite Clinic?

Openingstijden

Maandag:

10:00-18:00

Dinsdag:

10:00-18:00

Woensdag:

10:00-18:00

Donderdag:

10:00-21:00

Vrijdag:

10:00-18:00

Zaterdag:

10:00-17:00

Zondag:

10:00-17:00

Wij werken met de GentleMaxPro®

Wij gebruiken het zeer geavanceerde laserapparaat GentleMaxPro®. Deze laser heeft twee golflengten, namelijk de Alexandrite (755NM) voor huidtypes 1 tot en met 4 en de ND:Yag (1064 NM) voor huidtype 5 en 6. Hierdoor kunnen wij lichte én donkere huidtypes veilig behandelen en zelfs de kleinste en dunste haartjes verwijderen. Omdat de laser erg specifiek te werk gaat kunnen wij u effectief behandelen en met 3-6 behandelingen het gewenste resultaat leveren tot en met 85-90% permanente haarreductie.

Na eerste behandeling al 80% haar reductie.

Tussen de 3 en 6 behandelingen 85 tot 90% permanent haarvrij.

Geschikt voor alle huidtypes.

GentleMaxPro

The face of beauty Aphrodite Clinic

Aphrodite Clinic biedt innovatieve cosmetische en paramedische huidzorg op hoog kwaliteitsniveau. Vanuit haar kliniek in Nijmegen werken gespecialiseerde huidtherapeuten dagelijks met hightech (para)medische apparatuur, innovatieve technieken en huidproducten van topniveau. Ons ambitieuze en gastvrije team volgt voortdurend trainingen om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied. Zo bieden wij de beste huidzorg en zien wij tevreden gezichten.

Afspraak Maken