Botox & Bubbles Event 26 mei!

Meer informatie

Venous lakes

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

1-3

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken

Venous lakes

Heeft u last van een goedaardig maar toch onflatteus bloedvatgezwelletje op uw lip of oor? Of hindert deze opvallende donkergekleurde ‘venous lake’ u in het dagelijkse leven? Komt het regelmatig voor dat het gezwelletje bloedt? Onze gespecialiseerde huidtherapeuten helpen u ervan af met behulp van de geavanceerde GentleMaxPro®. Venous lakes zijn ronde, soms ovale goedaardige gezwelletjes die ontstaan door verwijding van een oppervlakkige ader. Met huidtype 1 t/m 4 u komt u in aanmerking voor deze vasculaire behandeling. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om goede resultaten te bereiken. Vanwege het risico op Post Inflammatoire Hyperpigmentatie – goedaardige rode tot bruine verkleuringen van de huid door ontstekingen na de behandeling – komen mensen met huidtypes 5 en 6 helaas niet in aanmerking voor lasertherapie. Voor deze vaatbehandeling kunnen wij u eventueel verder helpen door middel van een coagulatiebehandeling.

Wat u vooraf moet weten

Heeft u een medische indicatie, bijvoorbeeld vanwege een schildklierafwijking of een leveraandoening? Dan heeft u een verwijzing van uw fleboloog nodig om in aanmerking te komen voor lasertherapie. Zijn de plekjes die u wilt laten behandelen grillig van vorm, onregelmatig van kleur, bloeden ze spontaan of veranderen, groeien of jeuken ze? Laat de huisarts er dan eerst even naar kijken. Die kan u eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog. Wij behandelen expliciet geen moedervlekken.

Intake

Bij aanvang van de behandeling adviseren wij u een Meitu huidscan. Met een uitgebreid intakegesprek van 45 minuten bespreken wij met u uw medische geschiedenis, wensen en verwachtingen. Aan de hand van de huidscan kunnen onze huidexperts u een behandeling op maat aanbieden en u voorzien van persoonlijk advies.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 6 weken voorafgaand aan de Venous lakes niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Na desinfectie van de huid wordt een laserstraal gericht op de venous lake(s) met behulp van de GentleMaxPro®. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloed. Tijdens de behandeling ontstaat er warmte in het bloed, die vervolgens wordt afgegeven aan de vaatwanden. Dit proces zorgt ervoor dat de vaatwanden krimpen en aan elkaar plakken. Deze beschadigde vaten worden door het lichaam zelf opgeruimd. Tijdens de behandeling kunt u een prikkend, pijnlijk gevoel ervaren. Het unieke koelsysteem van de GentleMaxPro® zorgt tijdens de behandeling voor bescherming en verdoving van de huid. Brandt de behandelde plek nog na, dan kunt u dat direct aangeven. Wij kunnen uw huid dan extra koelen. Na de behandeling brengen wij een hydraterende zonbescherming met SPF50 aan. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

Nazorg

Het is belangrijk dat behandelde plekjes tot 24 uur na de coagulatiebehandeling niet nat worden. Zorgt u er bovendien voor dat u niet aan de plekjes krabt en ze beschermt tegen de zon. De plekjes zullen zich op die manier op een natuurlijke manier mooi kunnen herstellen. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

Wij adviseren u om uw huid gedurende 3 dagen na de behandeling zo koel mogelijk te houden, omdat de warmte die aan uw huid is toegevoegd er ook weer uit moet. U kunt hiervoor bijvoorbeeld cool packs of verkoelende gels gebruiken. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Dit kan namelijk zorgen voor het verergeren van de Venous lakes.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de behandeling, tussen opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandelingen, vragen wij u uw huid niet bloot te stellen aan de zon of aan de zonnebank en een zonbeschermend product met SPF 50 gebruikt. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen en zelfs ernstige verbrandingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

Wij behandelen venous lakes in de meeste gevallen 1 tot 3 keer om het beste resultaat te behalen. De resultaten zijn na 1-2 maanden goed zichtbaar. Vanaf 4-6 weken na de laserbehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Rojin Aslan
Leyla Sadeghi
Nailja Kasoemova

Tarieven

Behandeling
Prijs
Venous lakes

€60,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Kan een Venous Lake doorgeprikt worden?

Nee dit is niet mogelijk. Venous Lake kan alleen met een laserbehandeling verwijderd worden. Het doorprikken van een Venous Lake kan gevaarlijk zijn doordat er een bloeding ontstaat. Ook zal de blaar nog steeds aanwezig zijn.

Is de lasertherapie pijnlijk?

Tijdens de behandeling van Venous Lake voelt u kleine warme speldenprikjes, dit kan wat branderig aanvoelen. Het branderige gevoel zal binnen enkele uren verdwijnen. Over het algemeen is deze behandeling voor veel individuen goed te verdragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om Venous Lake te verwijderen.

Wanneer kan de behandeling niet worden toegepast?

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij een vaatlaserbehandeling niet toegepast kan worden:

  • Individuen die ROA cutane gebruiken in het geval van een acné behandeling.
  • Bij bloedverdunners.
  • Bij actieve huidinfecties.
  • Bij Herpes.
  • Bij een zonverbrande huid.

Worden de kosten van de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling venous lakes komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken