Onze webshop is live!

Neem een kijkje

Couperose

Behandeling duur:

15-30 Minuten

Aantal behandelingen:

1-3

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Couperose

Couperose, ofwel oppervlakkige bloedvaatjes in uw gezicht kunnen uw gezicht onaangenaam ontsieren. Wilt u van deze ongewenste rode bloedvaatjes af? Dan biedt lasertherapie met de GentleMaxPro® u een veilige methode met goede resultaten. Couperose is een vaataandoening die vaak bij oudere mensen voorkomt. Deze aandoening kan met succes behandeld worden door middel van ons geavanceerde laserapparaat GentleMaxPro®. Onze gespecialiseerde huidtherapeuten kunnen vaten die rood of paarsgekleurd en/of cosmetisch storend zijn, veilig en met goed resultaat behandelen. Mensen met huidtypes 1 t/m 4 u komen in aanmerking voor deze vasculaire behandeling. Met enkele behandelingen worden goede resultaten geboekt. Mensen met huidtypes 5 en 6 komen vanwege het risico op Post Inflammatoire Hyperpigmentatie – goedaardige rode tot bruine verkleuringen van de huid door ontstekingen na de behandeling – helaas niet in aanmerking voor lasertherapie. Voor deze vaatbehandeling kunnen wij u eventueel verder helpen door middel van een coagulatiebehandeling.

Wat u vooraf moet weten

Heeft u een medische indicatie? Dan heeft u een verwijzing van uw fleboloog nodig om in aanmerking te komen voor lasertherapie. Zijn de plekjes die u wilt laten behandelen grillig van vorm, onregelmatig van kleur, bloeden ze spontaan of veranderen, groeien of jeuken ze? Laat de huisarts er dan eerst even naar kijken. Die kan u eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog. Wij behandelen expliciet geen moedervlekken.

Intake

Aan deze behandeling gaat een uitgebreid intakegesprek van 15 minuten vooraf. Wij scannen uw huid vooraf met de nieuwste top range skin scanner Observ 520X van Observe Skin Diagnostics. Zo kunnen wij eventuele huidproblemen traceren en daarop de behandeling van uw huid afstemmen.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 6 weken voorafgaand aan de couperose behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Na desinfectie van de huid wordt een laserstraal gericht op de aangedane haarvaten met behulp van de GentleMaxPro®. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloed. Tijdens de behandeling ontstaat er warmte in het bloed, die vervolgens wordt afgegeven aan de vaatwanden. Dit proces zorgt ervoor dat de vaatwanden krimpen en aan elkaar plakken. Deze beschadigde vaten worden door het lichaam zelf opgeruimd. Tijdens de behandeling kunt u een prikkend, pijnlijk gevoel ervaren. De GentleMaxPro® beschikt over een uniek koelsysteem, dat ervoor zorgt dat de huid tijdens de behandeling beschermd en verdoofd wordt. Brandt de plek nog na, dan kunt u dat direct aangeven. Wij kunnen uw huid dan extra koelen. Na de behandeling brengen wij een hydraterende zonbescherming met SPF50 aan. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

Nazorg

Het is belangrijk dat behandelde plekjes tot 24 uur na de coagulatiebehandeling niet nat worden. Zorgt u er bovendien voor dat u niet aan de plekjes krabt en ze beschermt tegen de zon. De plekjes zullen zich op die manier op een natuurlijke manier mooi kunnen herstellen. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

Wij adviseren u om uw huid gedurende 3 dagen na de behandeling zo koel mogelijk te houden, omdat de warmte die aan uw huid is toegevoegd er ook weer uit moet. U kunt hiervoor bijvoorbeeld cool packs of verkoelende gels gebruiken. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Dit kan namelijk zorgen voor het verergeren van de couperose.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de behandeling, tussen opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandelingen, vragen wij u uw huid niet bloot te stellen aan de zon of aan de zonnebank en een zonbeschermend product met SPF 50 gebruikt. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen en zelfs ernstige verbrandingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

De behandeling vergt 1-3 behandelingen, met een tussenliggende periode van ca. 8 weken. Na 1-2 maanden zijn de resultaten goed zichtbaar.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Femke Weeber

Tarieven

Behandeling
Prijs
Couperose (per 15 minuten)

€70,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Welke huidgebieden kunnen met de laser behandeld worden?

De laser wordt voornamelijk in het gelaat en de hals toegepast om bloedvaatjes te verwijderen op:

  • De neus.
  • De neusvleugels.
  • De wangen.
  • De kin.
  • Het voorhoofd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om couperose te verwijderen. De oorzaak van couperose wordt niet behandeld, dit betekent dat in de loop van de tijd de haarvaatjes weer zichtbaar kunnen worden. Daarom adviseert Aphrodite Clinic om de behandeling na 1 á 3 jaar te herhalen om het resultaat te behouden.

Is de lasertherapie pijnlijk?

Tijdens de behandeling van couperose voelt u kleine warme speldenprikjes, dit kan wat branderig aanvoelen. Het branderige gevoel zal binnen enkele uren verdwijnen. Over het algemeen is deze behandeling voor veel individuen goed te verdragen.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Na afloop van de behandeling kan de huid lichtelijk geïrriteerd aanvoelen en er rood uit zien. Dit gevoel zal binnen enkele uren verdwijnen. In uitzonderlijke gevallen kunnen kleine streepvormige korstjes ontstaan die binnen tien dagen volledig hersteld zijn. Na twee weken is het eindresultaat zichtbaar.

Worden de kosten van de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling couperose komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken