Botox & Bubbles Event 26 mei!

Meer informatie

Pigmentvlekken

Behandeling duur:

10 minuten

Aantal behandelingen:

1-3

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot de kuur en daarna zon vermijden en SPF 50 gebruiken.

Pigmentbehandeling

Heeft u last van pigmentvlekken veroorzaakt door de zon? Voelt u zich nog te jong voor ontsierende ouderdomsvlekken? Aphrodite Clinic biedt de oplossing met lasertherapie. Met behulp van ons geavanceerde laserapparaat GentleMaxPro® helpen onze gespecialiseerde huidtherapeuten u veilig van oppervlakkige zonbeschadigingen en ouderdomsvlekken af. Met name bij pigmentvlekken die veroorzaakt zijn door de zon, worden vaak al met enkele behandelingen zeer goede resultaten behaald. Voor deze behandeling kunnen wij u naar wens ook verder helpen door middel van een coagulatiebehandeling.

Indicatie

  • Pigmentvlekken door zon en ouderdom

Vergoed door zorgverzekeraars

Aphrodite Clinic is erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland.

In het geval van acne of pigmentatie wordt bij sommige aanvullende zorgverzekeringen de HydraFacial™ behandeling gedeeltelijk of geheel vergoed. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de vergoedingsmogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op via Whatsapp of bel ons op +31242070206

Wat u vooraf moet weten

Intake

Bij aanvang van de behandeling adviseren wij u een Meitu huidscan. Met een uitgebreid intakegesprek van 45 minuten bespreken wij met u uw medische geschiedenis, wensen en verwachtingen. Aan de hand van de huidscan kunnen onze huidexperts u een behandeling op maat aanbieden en u voorzien van persoonlijk advies.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 6 weken voorafgaand aan de pigment behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Met behulp van de GentleMaxPro® worden laserstralen door middel van de zogenaamde stempeltechniek als het ware ingeschoten in de pigmentvlekken. Op deze manier brandt de laser de pigmentvlekken weg. Licht pigment geeft over het algemeen een matig pijnlijk gevoel. De behandeling van diepliggend pigment kan gevoeliger zijn. Het prikkende, pijnlijke gevoel stopt zodra het inschieten met de laser stopt. De GentleMaxPro® beschikt over een uniek koelsysteem, dat ervoor zorgt dat de huid tijdens de behandeling beschermd en verdoofd wordt. Brandt de plek nog na, dan kunt u dat direct aangeven. Wij kunnen uw huid dan extra koelen. De behandeling duurt over het algemeen slechts enkele minuten. Na de behandeling brengen wij een hydraterende zonbescherming met SPF50 aan. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

Nazorg

De brandwondjes, veroorzaakt tijdens het wegbranden van de pigmentatie, leveren korstvorming op. Het is van belang deze te laten zitten, zonder eraan te krabben: ze vallen er vanzelf af zodra de huid zichzelf herstelt. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

Wij adviseren u om uw huid gedurende 3 dagen na de behandeling zo koel mogelijk te houden, omdat de warmte die aan uw huid is toegevoegd er ook weer uit moet. U kunt hiervoor bijvoorbeeld cool packs of verkoelende gels gebruiken. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de behandeling, vragen wij u uw huid niet bloot te stellen aan de zon of aan de zonnebank en dat u een zonbeschermend product met SPF 50 gebruikt. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen en zelfs ernstige verbrandingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

Mocht een herhaling van de behandeling nodig zijn, dan kan een vervolgbehandeling 4-6 weken na de laserbehandeling plaatsvinden. Pigmentvlekken worden in de meeste gevallen 1 tot 3 keer behandeld om het beste resultaat te behalen.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Rojin Aslan
Leyla Sadeghi
Nailja Kasoemova

Tarieven

Behandeling
Prijs
Per pigmentvlek

€30,00

Ouderdomsvlek

€45,00

Gehele gelaat

€150,00

Handen

€80,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Waardoor krijg ik een pigmentvlek?

Pigmentvlekken, maar ook moedervlekken kunnen ontstaan door opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. Er zijn verscheidene oorzaken waardoor deze ophopingen kunnen plaatsvinden:

  • Zonschade die in de jeugd op is gelopen maar pas op oudere leeftijd pas zichtbaar wordt. Dit kan door te lang zonnen of door een zonnebank.
  • Erfelijkheid van familie.
  • Hormoon schommelingen.
  • Na het optreden van een puistje of wondje.

Om verdere pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk dat u een crème gebruikt op dagelijkse basis met een hoge zonnebrand factor.

Waar moet ik op letten voor de pigmentbehandeling?

Er zijn een aantal belangrijke aspecten die voor de behandeling in gebruik dienen te worden:

  • Het te behandelen gebied dient niet zongebruind te zijn.
  • Het is van belang dat u vier tot zes weken voor de behandeling een zonnebank vermijdt!
  • Het is niet toegestaan om zelf-bruinende crème te gebruiken voor de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld heeft een individu één tot drie behandelingen nodig voor het verwijderen van een pigmentvlek. In de meeste gevallen zal een resultaat 60% tot 100% behaald worden om de pigmentvlek lichter te maken. Het resultaat is afhankelijk van het aantal behandelingen maar ook van de soort pigmentvlek en de diepte van het pigment in de huid. De behandelingen worden om de vier weken toegepast, dit komt door het proces van het lichaam waarbij pigment op een natuurlijke wijze afgevoerd moet worden.

Is de lasertherapie pijnlijk?

Tijdens de behandeling van de pigmentvlekken voelt u kleine warme speldenprikjes, dit kan wat branderig aanvoelen. Het branderige gevoel zal binnen enkele uren verdwijnen. Over het algemeen is deze behandeling voor veel individuen goed te verdragen.

Is het mogelijk om alle pigmentsoorten te behandelen door de laser?

Nee dit is niet mogelijk. Alleen pigmentvlekken die op gelijke hoogte liggen met de huid kunnen verwijderd worden met de laser. In het geval van kwaadaardige pigmentvlekken wordt u doorverwezen naar de huisarts of dermatoloog.

Worden de kosten van het laseren van pigmentvlekken vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van het cosmetisch laseren van pigmentvlekken komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken