Laser Summer Deals!

Meer informatie

Benen laseren

Behandeling duur:

20-45 minuten

Aantal behandelingen:

3-6

Vrijblijvende intake plannen
Laser Summer Deals!
Tijdelijke zomerse actietarieven voor laserontharing! Voor meer info, klik op de melding bovenaan de pagina.

Benen laseren

Heeft u last van ongewenst beenhaar? Wilt u permanent afrekenen met uw beenhaar? Bij Aphrodite Clinic kunt u terecht voor het laseren van uw benen, waarbij onze huidtherapeuten gebruik maken van de GentleMaxPro®. Dit is een uiterst geavanceerd laserapparaat, waarbij u een ultieme laserbehandeling zult ervaren. Het haar, inclusief de haarzakjes worden vernietigd, hierdoor kunnen er geen haren terug groeien. Met permanent onthaarde benen zult u zich weer zekerder voelen in uw eigen lichaam. Ieder huidtype met donkere beharing komt in aanmerking voor deze behandeling. Heeft u blond, grijs, rood of wit haar, dan kunt u helaas niet bij ons terecht voor het laseren van uw benen. Hierbij ontbreekt namelijk het benodigde pigment voor de laser.

Wat u vooraf moet weten

Intake

Aan de laserbehandeling van uw benen gaat een uitgebreid intakegesprek van 15 minuten vooraf.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Leest u onze zonwaarschuwing goed door voordat u met het laseren van uw beenhaar start.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Voorbereiding

De dag vóór het laseren van uw benen scheert u het te behandelen gebied. Korte haartjes zorgen ervoor dat de energie die vrijkomt uit de laser optimaal benut wordt voor vernietiging van haar en haarzakjes. Tot het moment van het laseren van uw benen, laat u de huid met rust, zonder huidproducten aan te brengen.

Bent u zwanger of raakt u zwanger in de periode van de beenhaarlaserbehandeling? Laat het ons dan direct weten. De behandelingen kunnen dan pas na de bevalling plaatsvinden of voortgezet worden. Ook kinderen onder de 16 jaar worden geadviseerd om te wachten met lasertherapie, tenzij er sprake is van een medische indicatie voor de benen. Een verwijsbrief van uw huisarts is dan noodzakelijk.

De behandeling

Tijdens het laseren van de benen met de GentleMaxPro® worden laserstralen door middel van de zogenaamde stempeltechniek als het ware ingeschoten in een begrensd deel van de vooraf gereinigde en geschoren huid. De warmte die ontstaat vernietigt haren en haarzakjes die zich in de actieve groeifase bevinden. U kunt tijdens het gebruik van de laser een prikkend, soms pijnlijk gevoel ervaren. Het unieke koelsysteem van de GentleMaxPro® zorgt ervoor dat de huid beschermd en verdoofd wordt, zodat dit gevoel wegtrekt zodra het inschieten met de laser stopt. Brandt de plek nog na, geef dit dan aan, dan kan uw huid extra gekoeld worden. Na de behandeling brengen wij een hydraterende zonbescherming met SPF 50 aan. Afhankelijk van de grootte van het te laseren huidoppervlak duurt de behandeling 20-45 minuten. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

De GentleMaxPro® lasermethode werkt zeer effectief: na de eerste behandeling wordt al ca. 80-85% van de haren en haarzakjes vernietigd. Deze eerste resultaten zijn ongeveer 2-3 weken na de behandeling zichtbaar.

Nazorg

Koeling en verzorging

De behandelde huid kan nog enige tijd branderig aanvoelen. Het is dan prettig om uw huid te verkoelen en te verzorgen.

Zonwaarschuwing

Volg onze zonwaarschuwingsadviezen na uw behandeling altijd op.

Vervolgbehandelingen

4-6 weken na de laserbehandeling komen nog niet vernietigde haren en haarzakjes in de actieve groeifase. Rond de tweede en derde behandeling kunt u veel haargroei ervaren. Daarna zult u merken dat de groei sterk afneemt. Tijdens enkele vervolgbehandelingen worden nieuwe haren vernietigd totdat er een minimale haargroei resteert. Vanaf 6-10 weken na een behandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen. De behandeling wordt in de meeste gevallen 3 tot 6 keer herhaald voor het beste resultaat, wat een permanente haarreductie van minimaal 85% betekent. In enkele gevallen komt het voor dat er meer dan 6 behandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld vanwege hormonen of ineffectieve resultaten bij eerdere, niet door Aphrodite Clinic uitgevoerde laserbehandelingen.

Na eerste behandeling al 80% haar reductie
Geschikt voor alle huidtypes
Geavanceerd koelingsysteem voor minimale pijn

Specialisten

Wusala Alibeyli
Nailja Kasoemova
Rojin Aslan
Leyla Sadeghi

Neem een kijkje in onze kliniek

Tarieven

Behandeling
Prijs
Laseren bovenbenen

€150,00

Laseren onderbenen

€130,00

Laseren gehele benen

€280,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Ben ik na lasertherapie definitief van al mijn ongewenste beenhaar af?

Wij ervaren in de praktijk dat 85-90% van uw ongewenste beenhaar na de behandeling permanent vernietigd is. De laser zorgt ervoor dat het beenhaar en de bijbehorende haarzakjes vernietigd worden in de actieve haargroei fase, waardoor er geen haren meer kunnen groeien. Omdat er haarzakjes zijn die tijdens een behandeling inactief zijn en daarom geen haar bevatten, kunnen deze haarzakjes niet door deze laser vernietigd worden. Daarom krijgt u 3-6 behandelingen, om zoveel mogelijk haarzakjes in de benen te kunnen vernietigen. Er blijft altijd een klein percentage haarzakjes over. Wij zien helaas vaak advertenties met een claim van 100% definitieve haarvernietiging. Deze informatie is niet correct en misleidend.

Is de beenhaarlaserbehandeling pijnloos?

Omdat de laserstraal tot 80 graden Celsius verwarmd wordt, zult u een prikkend, soms pijnlijk gevoel ervaren. Dit gevoel is per persoon verschillend. Wij pauzeren even als dat gewenst is.

Kan ik lasertherapie krijgen in de zomer?

U kunt inderdaad lasertherapie krijgen in de zomer. De te laseren huid mag echter niet gebruind zijn/worden om ongewenste pigmentvorming te voorkomen. Voor, tijdens en na de behandeling van de benen moet u dagelijks een zon beschermend product met SFP 50 gebruiken. Voor meer informatie leest u de volledige zonwaarschuwing.

Kan mijn donkere huid gelaserd worden?

Ja, dat is mogelijk. Wij gebruiken het zeer geavanceerde laserapparaat GentleMaxPro® met een Nd YAG 1064nm laser. Deze laser heeft een langere golflengte en veroorzaakt minder schade aan de oppervlakte van de benen. Hierdoor kunnen wij uw donkere huid veilig behandelen.

Kunnen mijn grijze/witte/rode haren vernietigd worden met behulp van lasertherapie?

Helaas niet. De laser werkt namelijk op het pigment in donkere haartjes en dat pigment ontbreekt in grijze, witte en rode haren. Wij kunnen deze haren met haarzakjes wel permanent vernietigen door middel van elektrisch epileren. Dit is alleen mogelijk voor dikkere haartjes in het gezicht.

Is het mogelijk om donshaar te vernietigen met behulp van lasertherapie?

Het is inderdaad mogelijk om donshaar te vernietigen, mits er donker pigment in de haartjes zit. Wij kunnen werken met een hele korte puls duur (3 ms). Daardoor wordt er meer warmte in een kortere tijd gecreëerd. Houd er rekening mee dat er meer behandelingen nodig zullen zijn om deze fijne haartjes te vernietigen.

Moet ik mijn beenhaar scheren voor de behandeling?

Ja, u moet het te behandelen gebied een dag voor de behandeling scheren. We werken namelijk met een dosis energie die geabsorbeerd wordt door het pigment van het haartje. Zijn de haren nog intact, dan gaat er onnodige energie verloren aan het zichtbare deel van het beenhaar. Er is bovendien kans op verbrandingen.

Let op: omdat de laser haarzakjes vernietigt via het haar, mag u vooraf niet epileren of harsen.

Is er een minimumleeftijd voor laserontharing van de benen?

Voor kinderen onder de 16 jaar adviseren wij om te wachten met lasertherapie, tenzij er sprake is van een medische indicatie. De belangrijkste reden voor onze terughoudendheid is dat hormonale schommelingen het resultaat sterk kunnen beïnvloeden. Een verwijsbrief van uw huisarts is noodzakelijk. Houd er rekening mee dat de resultaten ook met een verwijzing teleurstellend kunnen zijn, vanwege de hormonale schommelingen. Wij behandelen kinderen tussen de 16 en 18 jaar alleen in aanwezigheid van hun wettelijke voogd, of na overlegging van een door de wettelijke voogd getekend toestemmingsformulier.

Kan ik lasertherapie krijgen als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of raakt u tijdens de laserbehandelingsperiode zwanger? Laat het ons dan direct weten. De behandelingen kunnen na de zwangerschap plaatsvinden of voortgezet worden.

Krijg ik vanwege mijn zwangerschap alle haargroei terug?

Haarzakjes die niet vernietigd zijn tijdens een behandeling kunnen weer actief worden. Zwangerschapshormonen kunnen deze haarzakjes activeren. Hier kan dus weer haar groeien. Dit zal niet zoveel zijn als vóór de behandeling. Wij ervaren in de praktijk dat 85-90% permanente haarreductie behouden blijft.

Wordt lasertherapie van de benen vergoed door de zorgverzekering?

De kosten van de behandeling ‘benen laseren’ komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken