Laser Summer Deals!

Meer informatie

Schimmelnagels

Behandeling duur:

10 Minuten

Aantal behandelingen:

Min. 5

Vrijblijvende intake plannen

Schimmelnagels

Schaamt u zich om in het openbaar op blote voeten te lopen vanwege lelijke schimmelnagels? Durft u met mooi weer geen teenslippers aan? Wilt u weer verzorgde, gezonde nagels zonder schimmel? De krachtige, geavanceerde GentleMaxPro® kan helpen om deze hardnekkige nagelaandoening te behandelen. Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd, kenmerken zich door een witgele, groene of bruine kleur. Vaak zijn ze dik en brokkelig. Afhankelijk van de mate waarin de nagels aangedaan zijn, kan de GentleMaxPro® ingezet worden om van de schimmel af te komen. Deze behandeling is bij uitstek geschikt ter aanvulling op een medische schimmelkuur via uw huisarts voor de beste resultaten.

Deze behandeling is helaas niet geschikt huidtype 5 en 6 omdat de laser het pigment van de donkere huid kan verbranden.

Wat u vooraf moet weten

Heeft u een medische indicatie? Dan heeft u een verwijzing van uw huisarts of dermatoloog nodig om in aanmerking te komen voor lasertherapie.

Intake

Aan deze behandeling gaat een uitgebreid intakegesprek van 15 minuten vooraf.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Voorbereiding

De dag voor de laserbehandeling moeten de door schimmel geïnfecteerde nagels dun geveild worden. Het is belangrijk dat de nagels zo min mogelijk donkere vlekken hebben. Wij raden u aan het veilen door een pedicure te laten doen.

De behandeling

Na desinfectie van de nagels en de omliggende huid wordt een laserstraal gericht op de dun geveilde aangedane schimmelnagels met behulp van de GentleMaxPro®. Tijdens de behandeling kunt u een prikkende, branderige pijn ervaren. Omdat de laserbehandeling niet effectief is als de schimmelnagel actief gekoeld wordt, passen wij geen koeling toe tijdens en na de behandeling. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

Nazorg

Om herbesmetting of uitbreiding van klachten te voorkomen adviseren wij u om uw voeten altijd goed droog te houden, katoenen of wollen sokken te dragen en dagelijks een strooipoeder tegen voetschimmel in uw sokken en schoenen te gebruiken. Wij raden u bovendien aan om u uw sokken en handdoeken dagelijks te verschonen. Zolang de voetschimmel niet weg is kunt u het beste uw beddengoed om de dag op 60 graden wassen, omdat achtergebleven schimmelsporen uw voeten en nagels opnieuw kunnen besmetten.

Koeling en verzorging

U kunt na de behandeling nog wat pijn ervaren. De aangedane nagel(s) kan/kunnen nog enige tijd branderig aanvoelen. Verkoeling en verzorging is dan aangenaam.

Vervolgbehandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate waarin de nagels aangedaan zijn. Wij adviseren minimaal 5 behandelingen om de 2 weken totdat de schimmel uit de nagel gegroeid is. De resultaten zijn vaak na enkele maanden goed zichtbaar. Vanaf 2 weken na de laserbehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Rojin Aslan
Leyla Sadeghi

Neem een kijkje in onze kliniek

Tarieven

Behandeling
Prijs
Schimmel behandeling per nagel

€30,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kalknagel of een schimmelnagel?

Schimmelnagels en Kalknagels zien er in de praktijk hetzelfde uit. Het grootste verschil is dat een schimmelnagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een kalknagel daarentegen kan mogelijk andere oorzaken hebben die niets met een schimmel te maken hebben. Daarnaast is een kalknagel in tegenstelling tot een schimmelnagel niet besmettelijk.

Is de schimmelnagel behandeling geschikt voor kinderen?

Ja dit is het geval. De wattage van de laser kan aangepast worden aan de cliënt. Aphrodite Clinic past een lager wattage toe voor kinderen. Het belangrijkste is dat het desbetreffende kind doormiddel van een warm/ koud indicatie kan aangeven hoe het aanvoelt.

Is de schimmelnagel behandeling ook geschikt voor diabetespatiënten?

Ja dit is mogelijk. De diabetespatiënt moet een simmsklasse indicatie van 0 hebben. Diabetespatiënten met een simmsklasse van 1 of hoger worden niet door Aphrodite Clinic behandeld.

Is het mogelijk om met psoriasis ook een schimmelnagel te behandelen?

Ja dit is mogelijk. Individuen met psoriasis hebben vaak identieke nagels die lijken op een schimmelinfectie. Aphrodite Clinic, zal u in het geval van psoriasis adviseren om de nagel op te sturen naar een laboratorium om met zekerheid vast te stellen of de nagel besmet is met een schimmel. Als blijkt dat het een schimmel betreft kan u met succes behandeld worden in de kliniek.

Worden de kosten van schimmelnagels vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling schimmelnagels komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken