Botox & Bubbles Event 26 mei!

Meer informatie

Oppervlakkige beenspataderen

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

3-5

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken

Oppervlakkige beenspataderen

Trekt u ’s zomers liever geen jurk of korte broek aan vanwege donkergekleurde gesprongen adertjes op uw benen? Wilt u weer zorgeloos genieten van mooie blote benen zonder ontsierende spataderen? Dan bieden lasertherapiebehandelingen met de GentleMaxPro® uitkomst. De rood of paarsgekleurde en/of cosmetisch storende vaataandoening kan veilig en met goed resultaat behandeld worden. Oppervlakkige spataderen zijn in feite gesprongen bloedvaatjes die zich zonder behandeling uitbreiden. Onze gespecialiseerde huidtherapeuten zetten de geavanceerde GentleMaxPro® in om u van uw oppervlakkige spataderen af te helpen. Heeft u huidtype 1 t/m 4 u, dan komt u in aanmerking voor deze vasculaire behandeling. Met 3 tot 5 behandelingen worden goede resultaten geboekt. Mensen met huidtypes 5 en 6 komen vanwege het risico op Post Inflammatoire Hyperpigmentatie – goedaardige rode tot bruine verkleuringen van de huid door ontstekingen na de behandeling – helaas niet in aanmerking voor lasertherapie. Voor deze vaatbehandeling kunnen wij u eventueel verder helpen door middel van een coagulatiebehandeling.

Wat u vooraf moet weten

Heeft u een medische indicatie? Dan heeft u een verwijzing van uw fleboloog nodig om in aanmerking te komen voor lasertherapie.

Intake

Aan deze behandeling gaat een uitgebreid intakegesprek van 15 minuten vooraf.

Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 6 weken voorafgaand aan de oppervlakkige beenspataderen behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Na desinfectie van de huid wordt een laserstraal gericht op de aangedane haarvaten met behulp van de GentleMaxPro®. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloed. Tijdens de behandeling ontstaat er warmte in het bloed, die vervolgens wordt afgegeven aan de vaatwanden. Dit proces zorgt ervoor dat de vaatwanden krimpen en aan elkaar plakken. Deze beschadigde vaten worden door het lichaam zelf opgeruimd. Tijdens de behandeling kunt u een prikkend, pijnlijk gevoel ervaren. De GentleMaxPro® beschikt over een uniek koelsysteem, dat ervoor zorgt dat de huid tijdens de behandeling beschermd en verdoofd wordt. Brandt de plek nog na, dan kunt u dat direct aangeven. Wij kunnen uw huid dan extra koelen. Na de behandeling brengen wij een hydraterende zonbescherming met SPF50 aan. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

Nazorg

Koeling en verzorging

Wij adviseren u om uw huid gedurende 3 dagen na de behandeling zo koel mogelijk te houden, omdat de warmte die aan uw huid is toegevoegd er ook weer uit moet. U kunt hiervoor bijvoorbeeld cool packs of verkoelende gels gebruiken. Actief sporten, heet douchen, saunagebruik en thermoleggings kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Dit kan namelijk zorgen voor het verergeren van de oppervlakkige beenspataderen.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Na de behandeling, tussen opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandelingen, vragen wij u uw huid niet bloot te stellen aan de zon of aan de zonnebank en een zonbeschermend product met SPF 50 gebruikt. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen en zelfs ernstige verbrandingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

De behandeling van oppervlakkige spataderen wordt in de meeste gevallen 3 tot 5 keer herhaald voor het beste resultaat. Vanaf 8 na de laserbehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen. Na 1-2 maanden zijn de resultaten goed zichtbaar.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Rojin Aslan
Leyla Sadeghi

Tarieven

Behandeling
Prijs
Oppervlakkige beenspataderen (per 15 min)

€85,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Is het mogelijk om mijn spataderen te laseren?

Ja dit is mogelijk. Het laseren van spataderen is voornamelijk geschikt voor grotere spataderen in het boven- en onderbeen.

Kunnen ook dikke, op de huid liggende spataderen behandeld worden?

Nee, alleen niet-medische, cosmetisch storende vaatjes kunnen behandeld worden.

Is de behandeling pijnlijk?

Deze behandeling kan als gevoelig ervaren worden. Dit kan per persoon verschillen.

Moet ik steunkousen dragen na de behandeling?

Wij adviseren u om dat tot 3 maanden na de behandeling te doen, vooral als u veel staat of zelfs een staand beroep heeft.

Is het mogelijk dat er na de behandeling nieuwe spataderen ontstaan?

Ja dit is mogelijk. Spataderen kunnen altijd opnieuw ontstaan met elke vorm van behandelen. Erfelijkheid is hierbij de grootste factor. Ook zijn behandel methodes geavanceerder geworden waardoor de kans op terugkomst van spataderen drastisch verminderd is.

Zijn er bepaalde risico’s aan het laseren van spataderen?

Tijdens het laseren van de spataderen is het mogelijk dat er bloedverlies zal plaatsvinden, ook kunnen er blauwe plekken ontstaan. Daarnaast kunt u een kort ‘doof’ gevoel hebben in het behandelde been. In zeldzame gevallen is het mogelijk dat u een kleine brandwond krijgt als de ader te dicht bij de huid loopt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig om spataderen te verwijderen.

Worden spataderen in ook de zomer gelaserd?

Ja dit is het geval. Spataderen worden ook tijdens de zomer behandeld. Vooral in de warme zomermaanden zijn er veel klachten betreffende spataderen.

Moet het bloed herleid worden als ik mijn spataderen laat laseren?

In het geval van een spatader, sluiten de kleppen slecht waardoor bloed in een ongewenste richting stroomt. Dit proces zorgt ervoor dat gezonde aderen overbelast raken. Nadat de behandeling afgerond is, zal de overbelasting wegnemen. De bloeddoorstroming en de conditie van het been worden door de behandeling verbeterd.

Mag ik tijdens mijn zwangerschap mijn spataderen laseren?

Nee dit is niet mogelijk. Tijdens de zwangerschap worden bestaande aderen verbreedt. De kans op complicaties en verwikkelingen neemt hierdoor toe.

Ben ik te jong of te oud om mijn spataderen te laseren?

Nee er is geen leeftijdsgrens aan verbonden om spataderen te behandelen.

Ik heb trombose gehad. Is het dan mogelijk om alsnog mijn spataderen te behandelen?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. Door het toepassen van een echo en duplexonderzoek kan de huidtherapeut een behandelplan samenstellen en zodoende aanpassen op de schade die trombose heeft voortgebracht.

Worden de kosten van de behandeling spataderen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling spataderen komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken