Angioma senilis

Behandeling duur:

15 Minuten

Aantal behandelingen:

1-3

Zonwaarschuwing
6 weken vóór tot 8 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Angioma senilis

Heeft u last van huidontsierende angioma senilis, ook wel frambozenvlekken of kersenwratjes genoemd? Wilt u een egale huid zonder deze opvallende bloedvatgezwellen? Met de geavanceerde GentleMaxPro® zijn onze gespecialiseerde huidtherapeuten in staat u van deze onschuldige maar in het oog springende vlekken te verlossen. Angioma senilis kunnen variëren in grootte, dikte en vorm. Met de GentleMaxPro® kunnen wij oppervlakkige vlekken behandelen tot een gemiddelde omvang. Om goede resultaten te bereiken heeft u gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Met huidtype 1 t/m 4 u komt u in aanmerking voor deze vasculaire behandeling. Heeft u huidtype 5 of 6 dan komt u helaas niet in aanmerking voor lasertherapie, vanwege het risico op Post Inflammatoire Hyperpigmentatie, ofwel goedaardige rode tot bruine verkleuringen van de huid door ontstekingen na de behandeling. Wij kunnen u eventueel verder helpen door middel van een coagulatiebehandeling.

Wat u vooraf moet weten

Heeft u een medische indicatie? Dan heeft u een verwijzing van uw fleboloog nodig om in aanmerking te komen voor lasertherapie. Zijn de plekjes die u wilt laten behandelen grillig van vorm, onregelmatig van kleur, bloeden ze spontaan of veranderen, groeien of jeuken ze? Laat de huisarts er dan eerst even naar kijken. Die kan u eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog. Wij behandelen expliciet geen moedervlekken.

Intake

Aan deze behandeling gaat een uitgebreid intakegesprek van 15 minuten vooraf. Wij scannen uw huid vooraf met de nieuwste top range skin scanner Observ 520X van Observe Skin Diagnostics. Zo kunnen wij eventuele huidproblemen traceren en daarop de behandeling van uw huid afstemmen.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 6 weken voorafgaand aan de Angioma senilis niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen.

De behandeling

Na desinfectie van de huid wordt een laserstraal gericht op de aangedane plek gericht met behulp van de GentleMaxPro®. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloed. Tijdens de behandeling ontstaat er warmte in het bloed, die vervolgens wordt afgegeven aan de vaatwanden. Dit proces zorgt ervoor dat de vaatwanden krimpen en aan elkaar plakken. Deze beschadigde vaten worden door het lichaam zelf opgeruimd. Tijdens de behandeling kunt u een prikkend, pijnlijk gevoel ervaren. Het unieke koelsysteem van de GentleMaxPro® zorgt tijdens de behandeling voor bescherming en verdoving van de huid. Brandt de behandelde plek nog na, dan kunt u dat direct aangeven. Wij kunnen uw huid dan extra koelen. Na de behandeling brengen wij een hydraterende zonbescherming met SPF50 aan. Om uw ogen te beschermen tegen de laser draagt u tijdens de behandeling een bril.

Nazorg

Het is belangrijk dat behandelde plekjes tot 24 uur na de coagulatiebehandeling niet nat worden. Zorgt u er bovendien voor dat u niet aan de plekjes krabt en ze beschermt tegen de zon. De plekjes zullen zich op die manier op een natuurlijke manier mooi kunnen herstellen. Een siliconencrème kan helpen bij een mooi littekenherstel.

Koeling en verzorging

Wij adviseren u om uw huid gedurende 3 dagen na de behandeling zo koel mogelijk te houden, omdat de warmte die aan uw huid is toegevoegd er ook weer uit moet. U kunt hiervoor bijvoorbeeld cool packs of verkoelende gels gebruiken. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Dit kan namelijk zorgen voor het verergeren van de Angioma senilis.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de behandeling, tussen opeenvolgende behandelingen door en tot 8 weken na de laatste behandelingen, vragen wij u uw huid niet bloot te stellen aan de zon of aan de zonnebank en een zonbeschermend product met SPF 50 gebruikt. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen en zelfs ernstige verbrandingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

De behandeling van angioma senilis vergt meestal 1 tot 3 laserbehandelingen voor de beste resultaten. De resultaten zijn na 1-2 maanden goed zichtbaar. Vanaf 4-6 weken na de laserbehandeling kunt u een vervolgbehandeling krijgen.

Tarieven

Behandeling
Prijs
Angioma senilis

€50,00

Al onze prijzen zijn per behandeling.

Meest gestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om Anogioma Senilis te verwijderen.

Is het laseren van angiomen pijnlijk?

Tijdens de behandeling van de angiomen voelt u kleine warme speldenprikjes, dit kan wat branderig aanvoelen. Het branderige gevoel zal binnen enkele uren verdwijnen. Over het algemeen is deze behandeling voor veel individuen goed te verdragen.

Worden de kosten van Anogioma Senilis vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling Anogioma Senilis komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken

Bekijk onze kliniek in 360°