Staat jouw vakantie al gepland? Met de zomervakantie in zicht en de warme dagen die voor de deur staan, is het tijd om je klaar te maken voor het strand. Maar terwijl we ons voorbereiden op zonnige dagen in badkleding, vragen veel vrouwen zich af of het veilig is om laserontharing in de zomer te ondergaan. Klinieken adviseren vaak voorzichtigheid, maar betekent dit dat je in de zomer helemaal niet mag laseren? Laten we dit nader onderzoeken.
Ik ga op vakantie, mag ik daarvoor nog laseren?
Je vakantie komt eraan en je wilt natuurlijk met een gladde huid genieten van de zon. Goed nieuws: je kunt vlak voor je vakantie nog een laserbehandeling ondergaan! Het is zelfs voordelig om dit te doen, omdat de haren na elke behandeling na 1 à 2 weken uitvallen en een paar weken wegblijven. Perfect dus om die behandeling nog snel te doen voordat je vertrekt. Na een paar weken komen er wel wat haartjes terug, maar veel minder en dunner dan voorheen. Met elke behandeling worden de haren minder en dunner. Zo kun je tijdens je vakantie zorgeloos genieten van een gladde huid zonder gedoe met scheren.
Even opletten! Smeer altijd een zonnebrandcrème met een SPF 50. Twee weken vóór en na de behandeling is het belangrijk om direct contact met de zon te vermijden. Dit betekent niet zonnebaden, maar een terrasje pakken kan prima.
In welke maand kan ik het beste beginnen met laserontharing??
Als je in de zomer volledig haarvrij wilt zijn en zonder scheerstress op vakantie wilt gaan, is het ideaal om in de herfst te beginnen met je eerste laserbehandeling. Aangezien je 6 tot 8 behandelingen nodig hebt voor het gewenste resultaat, is de herfst de perfecte tijd om te starten. Start bijvoorbeeld in oktober of november. Door in deze periode te beginnen, geef je jezelf voldoende tijd om alle benodigde behandelingen te ondergaan voordat de zomerse temperaturen en de zonnige dagen weer beginnen.
Zijn één of twee laserbehandelingen voor de zomer zinvol?
Het is binnenkort zomer, en je wilt je geen zorgen maken over haargroei als je zomerse kleding draagt. Je vraagt je af of het zin heeft om vlak voor de zomer nog een of twee laserbehandelingen te nemen.
Ja het is zeker nuttig! Na een of twee behandelingen vallen de haren na 1 à 2 weken uit en blijven ze een paar weken weg. Dit betekent dat je een groot deel van de zomer kunt genieten van een gladde huid zonder de dagelijkse stress van scheren. Bovendien zullen de haartjes die terugkomen dunner en minder talrijk zijn, wat het onderhoud veel makkelijker maakt.
Dus als je nog snel een paar laserbehandelingen kunt plannen voor de zomer, is dat zeker de moeite waard. Zo kun je zorgeloos genieten van de zon en je zomerse outfits zonder je zorgen te maken over ongewenste haargroei.
Mag ik scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?
Ja, dat mag zeker! Wat je echter niet meer mag doen, is harsen, epileren of de touwtjesmethode gebruiken. Deze methoden verwijderen namelijk de haarwortels, en als deze niet meer aanwezig zijn, kan de laser ze ook niet vernietigen. De laser richt zich namelijk op het pigment in de haarzakjes om deze te vernietigen en verdere haargroei te voorkomen. Zorg er wel voor dat je voorzichtig scheert om irritaties te voorkomen en optimaal resultaat te behalen. Scheren kan de haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Je kunt je haar dus gerust scheren tussen de behandelingen door.
Laserontharing met zelfbruiner, mag dat?
Je hebt een mooie zomerse gloed dankzij zelfbruiner en vraagt je af of je nog steeds een laserbehandeling kunt ondergaan. Helaas, het gebruik van zelfbruiner wordt sterk afgeraden als je een laserbehandeling wilt laten doen. Zelfbruiners bevatten pigmenten die de effectiviteit van de laser kunnen verminderen en het risico op huidverbranding of verkleuring kunnen verhogen.
Voor een veilige en effectieve laserbehandeling is het belangrijk dat je huid natuurlijk is, zonder de extra pigmenten van zelfbruiner. Zorg ervoor dat de zelfbruiner volledig is vervaagd voordat je een laserbehandeling ondergaat.
Ik ga lang op vakantie, kan ik mijn lasertraject voorzetten?
Stel je voor: je hebt al 4 laserbehandelingen gehad en je gaat een langere vakantie of een lange stage in het buitenland tegemoet. Je wilt je lasertraject voortzetten, maar hoe pak je dat aan? Het goede nieuws is dat het kan, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden.
Zorg ervoor dat de kliniek in het buitenland dezelfde instellingen voor de laserapparatuur gebruikt als waar je nu behandeld wordt. Vraag je laserspecialist om de exacte instellingen op papier te zetten voordat je vertrekt en neem deze mee naar de kliniek in het buitenland. Laat ook de kliniek waar je nu behandeld wordt weten dat je je behandelingen in het buitenland wilt voortzetten. Zij kunnen je adviseren en ervoor zorgen dat alles goed op elkaar aansluit. Zo kun je je behandelingen veilig en effectief voortzetten, zelfs als je langer op vakantie of stage bent.
Dit betekent dat je zonder zorgen kunt genieten van je reis, wetende dat je behandelingen gewoon doorgaan. Of je nu op een zonovergoten strand ligt of een nieuwe stad verkent tijdens je stage, je blijft werken aan je haarvrije huid.
Waarom waarschuwen laserklinieken voor de zon bij laseren?
Laserontharing werkt door geconcentreerde lichtstralen te richten op de haarzakjes, waardoor deze worden vernietigd en verdere haargroei wordt voorkomen. Het belangrijkste om te begrijpen is dat deze behandeling de huid tijdelijk gevoeliger maakt voor zonlicht. Dit komt omdat de laser het pigment in het haar (melanine) aanvalt, wat ook in de huid voorkomt. Dit kan de kans op pigmentatieproblemen, zoals hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (lichtere vlekken), vergroten als de huid aan UV-stralen wordt blootgesteld.
Kom langs voor een gratis laser intake
Ontdek hoe laserontharing je kan helpen om een gladde huid te behouden zonder de dagelijkse stress van scheren.
Vrijblijvende intake inplannen