Laser Summer Deals!

Meer informatie
24 jun. 2024

Definitieve & permanente ontharing ben je dan 100% haarvrij?

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Je leest het overal: permanente en definitieve (laser) ontharing, maar toch hoor je veel verhalen van dames die nog enkele haren over hebben na de permanente ontharing behandeling. In deze blog vertellen we de realiteit achter de claims van 100% haarvrij en permanente, definitieve ontharing, zodat je weet wat je echt kunt verwachten.

Wat is definitieve en permanente ontharing bij laseren?

Je staat op het punt om laserontharing te ondergaan, of je hebt al enkele behandelingen gehad. Er werd je definitieve en permanente ontharing beloofd. Dit schept het beeld alsof je volledig permanent en definitief haarvrij zult zijn na je behandeling. Maar kan dit wel?

Er zit een misvatting in de termen "definitieve" en "permanente" ontharing. Laserontharing kan individuele haarzakjes definitief uitschakelen als ze zich in de actieve groeifase (anagene fase) bevinden. Het probleem is dat niet alle haarzakjes tegelijkertijd in deze fase zitten. Dit betekent dat je tijdens elke sessie alleen de haarzakjes behandelt die op dat moment actief groeien. De haarzakjes die in de rust- of overgangsfase zijn, blijven onaangetast en kunnen later weer haartjes produceren. Hoewel je individuele haarzakjes permanent kunt uitschakelen, kan je niet garanderen dat een volledig behandelgebied permanent haarvrij zal zijn na een behandeling.

Betekend permanente & definitieve ontharing 100% haarvrij?

Een eerlijke vraag die veel mensen stellen is of permanente ontharing echt mogelijk is. Het korte antwoord is: niet volledig. Wij ervaren in de praktijk dat 85-90% van uw ongewenste haar na de behandeling permanent vernietigd is. De laser zorgt ervoor dat het haar en de bijbehorende haarzakjes vernietigd worden in de actieve haargroeifasen, waardoor er geen haren meer kunnen groeien. Omdat er haarzakjes zijn die tijdens een behandeling inactief zijn en daarom geen haar bevatten, kunnen deze haarzakjes niet door de laser vernietigd worden. Daarom zijn er doorgaans 6 behandelingen nodig om zoveel mogelijk haarzakjes te vernietigen. 


Er blijft altijd een klein percentage haarzakjes over. Wij zien helaas vaak advertenties met de claim van 100% definitieve haarvernietiging. Deze informatie is niet correct en misleidend.

Voordelen van definitieve en permanente ontharing

Hoewel volledige haarvrijheid moeilijk te garanderen is, biedt definitieve en permanente ontharing nog steeds vele voordelen. Een van de grootste voordelen is het gemak. Geen dagelijkse scheersessies meer of pijnlijke waxbeurten! Daarnaast zorgt het voor een gladde en zachte huid zonder ingegroeide haren of huidirritaties. Het bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op de lange termijn, omdat je geen ontharingsproducten meer hoeft te kopen.

Wist je dat mensen gemiddeld 72 dagen van hun leven besteden aan scheren? 

Zijn er lasers die wel 100% definitieve ontharing garanderen?

Bij Aphrodite Clinic gebruiken we de GentleMaxPro laser, een van de meest geavanceerde lasers op de markt. Zelfs met deze geavanceerde laser is volledige haarvrijheid niet volledig te garanderen. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de laser, maar met de groeifase van de haren. Zoals eerder vermeld, bevinden haarfollikels zich in verschillende fasen van de groeicyclus, en de laser is het meest effectief tijdens de anagene fase. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig om de verschillende haarfollikels te bereiken wanneer ze in de anagene fase zijn, maar een klein percentage haarfollikels kan altijd blijven bestaan.

Definitieve ontharing voor mannen

Definitieve laserontharing is niet alleen voor vrouwen! Steeds meer mannen kiezen voor definitieve ontharing om zich te ontdoen van ongewenste haargroei op de rug, borst en zelfs het gezicht. Het biedt mannen hetzelfde gemak en comfort als vrouwen, met langdurige resultaten.

Onderzoek toont aan dat ongeveer 30% van de klanten voor definitieve ontharing tegenwoordig mannen zijn!

Kosten van definitieve en permanente ontharing

De kosten voor definitieve en permanente ontharing kunnen variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal benodigde sessies. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten kun je een kijkje nemen op onze tarievenpagina. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken over je ontharingsbehandelingen.

Conclusie

Definitieve en permanente ontharing bieden een uitstekende oplossing voor wie op zoek is naar een langdurige vermindering van ongewenste haargroei. Na een reeks behandelingen kan je rekenen op een haarreductie van ongeveer 85-90%, met sommige mensen die zelfs na één behandeling al een haarreductie van 80% zien.

Deze significante vermindering van haargroei zorgt voor een gladde en zachte huid zonder de noodzaak van dagelijkse scheersessies of pijnlijke waxbeurten. Het gemak en de tijdsbesparing die deze behandelingen bieden, maken het een populaire keuze voor velen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Aphrodite Clinic

Kom langs voor een gratis intake bij Aphrodite Clinic

Vrijblijvende intake inplannen
Afspraak Maken