Tepelhof pigmentatie

Behandeling duur:

60 minuten

Aantal behandelingen:

2

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
4 weken vóór tot 4 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Tepelhof pigmentatie

Bij het behandelen van borstkanker wordt vaak de borst met de tepel- en tepelhof verwijderd. Door middel van Permante Make-Up is het nu mogelijk de tepel en/of de tepelhof te tatoeëren en de tepel op een natuurlijke manier na te bootsen, wat zelfs een 3D-effect geeft. Tepelhof pigmentatie is ook geschikt voor vrouwen die een borstverkleining hebben gehad, waardoor er een litteken is ontstaan rondom de tepelhof. Deze methode maakt het tevens ook mogelijk om de kleur van de tepelhof aan te passen. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en laat geen littekens achter.

Indicatie

  • Na verwijdering van de tepel-/ tepelhof
  • Na een borstverkleining
  • Cosmetische doeleinden
  • Voor het aanpassen van de kleur van de tepel-/tepelhof

Wat u vooraf moet weten

Advies en toestemming

Voordat wij starten met de tepel(hof) pigmentatie worden uw wensen en de mogelijkheden besproken met een van onze gespecialiseerde PMU-masters. Aphrodite Clinic vervult uw cosmetische wensen in goed overleg en mits esthetisch verantwoord. U geeft vervolgens schriftelijke toestemming om met de behandeling te kunnen starten. Wij houden ons bij de tepel(hof) Pigmentatie behandeling aan de wettelijk voorgeschreven hygiëne- en veiligheidsregels. Ook beschikken wij over de wettelijk voorgeschreven GGD-vergunning. Let op: Het is van groot belang dat de periode tussen de eerste PMU-behandeling en de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar bedraagt. Overleg met uw arts of permanente make-up geschikt voor u is i.v.m. nabehandelingen.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 4 weken voorafgaand aan de permanente make-up behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 4 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen. Onze PMU-master legt graag uit wat u zou kunnen verwachten.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

De tatoeage zal worden uitgevoerd met de nieuwste 3D-techniek, waarbij er een mooie combinatie tussen schaduw en licht wordt gecreëerd op de tepel. Door het toepassen van deze techniek kan de tepel(hof) nauwkeurig worden getekend, wat zorgt voor het meest realistische 3D-effect. Voor het zetten van de tepeltatoeage, zal er gebruik gemaakt worden van verschillende pigmenten en naalden. Deze techniek resulteert in natuurlijk en mooi resultaat.

Tijdens het eerste intakegesprek, zal de juiste kleur, de vorm en de grootte worden doorgenomen, zodat we uw gewenste resultaat kunnen bereiken. Voor het zetten van de tatoeage, zal deze eerst met een potlood getekend worden. Zo kunt u zelf in de spiegel controleren of dit daadwerkelijk het uiterlijk is wat u wilt bereiken.

De tepeltatoeage is niet geheel pijnloos, dit verschilt per individu. Voor een optimaal resultaat raden wij u aan om na 1,5 – 2,5 jaar de tatoeage bij te laten werken. De behandeling duurt gemiddeld 1 uur. Na 3 maanden vindt er een nabehandeling plaats (de touch-up).

Nazorg

Door de intensieve huidbehandeling ziet de huid er rood uit. Na enkele dagen gaat uw huid licht vervellen en/of vormen zich korstjes. Dit trekt vanzelf weg. Uw tepelhof heelt binnen twee weken en verliest 40% van de kleur. Er volgt ook altijd een nabehandeling. Tevens is het de eerste week na de behandeling van belang, dat u het getatoeëerde gebied in smeert met vaseline voordat u gaat douchen. Verder wordt het afgeraden aan het behandelde gebied te zitten.

Advies nauwkeurig opvolgen

Wij adviseren u dringend de nazorginstructies, gegeven door een van onze gespecialiseerde huidtherapeuten nauwkeurig op te volgen. Dit voorkomt ongewenste pigmentvorming.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Na de permanente make-up behandeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 4 weken. Gedurende 2 tot 4 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

Gemiddeld duurt het 1,5 tot 2,5 jaar voor de pigmentatiebehandeling moet worden vervolgd voor het mooiste resultaat. Na verloop van tijd kan namelijk enige vervaging ontstaan. De touch-up vindt 3 maanden na de behandeling plaats.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Jurgita Germaniene

Tarieven

Behandeling
Prijs
1 Tepel

€400,00

2 Tepels

€700,00

Touch up

€50,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Kan ik zelf de kleur van mijn tepel(hof) bepalen?

Ja, dit is het geval. Samen met de PMU- Master wordt er gekeken naar welke kleur het beste bij uw tepelhof past. Er is een ruim aanbod in de kleurkeuze. Samen met de PMU-Master kunt u, uw gewenste kleur bereiken.

Is permanente make-up ook daadwerkelijk permanent?

Nee, dit is niet het geval. Permanente make-up staat ook bekend als semipermanente make-up omdat de inkt pigmenten geleidelijk vervagen dit in tegenstelling tot een tatoeage. Aphrodite Clinic adviseert alle tijden de semipermanente pigmenten in een later stadium opnieuw te behandelen.

Is permanente make-up veilig?

Ja, dit is het geval. Aphrodite Clinic is GGD goedgekeurd, wat betekent dat wij ons houden aan de hygiëne richtlijnen en uitsluitend gebruik maken van de juiste producten. De permanente make-up behandeling wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde permanente make-up master. Mits de nazorg wordt nageleefd is permante make-up geheel veilig.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Nee, dit is niet het geval. Het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren is dat bij een tatoeage de inkt diep in de huid aangebracht wordt met de intentie dat het permanent is. Bij permanente make-up worden pigmenten oppervlakkig op de huid aangebracht. In verloop van tijd zal het pigment vervagen door de zon of door de huid zelf. Door het proces van het vervagen is het hierdoor ook mogelijk om de kleuren of de vorm aan te passen.

Is de tepel pigmentatie pijnloos?

Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen wordt de behandeling als niet erg pijnlijk ervaren.

Kan ik direct weer aan het werk?

Ja, dit is het geval. De huid kan na de behandeling wat roder en/of gezwollen zijn, maar dit trekt binnen twee à drie uur weg.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee, dit is niet het geval. De eerste week na de behandeling zal de pigmentatie aanzienlijk donkerder zijn dan het eindresultaat. De natuurlijke cel vernieuwing zorgt ervoor dat de intensiteit met wel 40% afneemt. Na gemiddeld zes weken zal het resultaat zichtbaar zijn. In het geval van een nabehandeling, is het van belang dat er zes weken moet worden aangehouden tussen de behandeling.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Het is mogelijk dat u na de uitgevoerde behandeling enkele dagen last kan hebben van:

  • Plaatselijke roodheid.
  • Kleine wondjes.
  • Een vervelde huid.
  • Een kleine zwelling.

Hoe verloopt de genezing?

Na drie dagen ontstaan er door huidvernieuwing mogelijk schilfers en korstjes op de opperhuid. Het is van goot belang dat u de korstjes er niet af krabt. Direct na de behandeling is de kleur van de pigmentatie intenser dan gewenst, drie tot vijf dagen na de behandeling zal deze kleur lichter worden. Gemiddeld zes weken na de behandeling is het resultaat goed te beoordelen.

Ziet het resultaat er realistisch uit?

Ja, dit is het geval. Door middel van de nieuwste techniek is het mogelijk een zeer realistisch effect te creëren.

Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van de behandeling tepelhof pigmentatie komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken

Bekijk onze kliniek in 360°