Scalp Pigmentatie

Behandeling duur:

4 tot 8 uur

Aantal behandelingen:

3

Vrijblijvende intake plannen
Zonwaarschuwing
4 weken vóór tot 4 weken na de kuur niet zonnen en SPF 50 gebruiken.

Hoofdhuid Scalp Pigmentatie

Hoofdhuid Scalp Pigmentatie is een niet chirurgische behandeling die zorgt voor het camoufleren van dunner wordend haar, haarverlies of kale plekken. Door het aanbrengen van pigmentpuntjes op de hoofdhuid worden nieuwe 'haarstoppels' op het hoofd gezet waardoor de huid minder zichtbaar wordt en het effect van een vollere haarcoupe wordt gecreëerd. Naast een optisch hogere dichtheid van het haar kan er ook een natuurlijke haarstijl worden gecreëerd en kunnen littekens minder zichtbaar worden gemaakt. Er wordt dus geen nieuw haar aangebracht, het haarverlies of de kaalheid wordt enkel gecamoufleerd door middel van het aanbrengen van pigmenten.


Voor meer informatie gaat u naar Gaube Kosmetik.

Indicatie

 • Dunner wordend haar
 • Terugtrekkende haarlijn
 • Kaalheid

Wat u vooraf moet weten

Advies en toestemming

Voordat wij starten met de Scalp Pigmentatie behandeling worden uw wensen en de mogelijkheden besproken met een van onze gediplomeerde Scalp Pigmentatie Master besproken. Aphrodite Clinic vervult uw cosmetische wensen in goed overleg en mits esthetisch verantwoord. U geeft vervolgens schriftelijke toestemming om met de behandeling te kunnen starten. Wij houden ons bij de Scalp Pigmentatie behandeling aan de wettelijk voorgeschreven hygiëneregels en veiligheidsregels. Ook beschikken wij over de wettelijk voorgeschreven GGD-vergunning.

Verdovende Emla crème via uw huisarts

Omdat de Scalp Pigmentatie behandeling niet geheel pijnloos is, kan u het te behandelen gebied vooraf met Emla crème verdoven. Deze crème haalt u vooraf op recept bij uw huisarts.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank

Om ervoor te zorgen dat de behandeling optimale resultaten oplevert en om ongewenste pigmentvorming te voorkomen, vragen wij u uw huid in de 4 weken voorafgaand aan de scalp pigmentatie behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook tussen de opeenvolgende behandelingen door en tot 4 weken na de laatste behandeling vragen wij u hiermee rekening te houden en een zonbeschermend product met SPF 50 te gebruiken. Vanwege mogelijke pigmentvorming of zelfs ernstige verbrandingen die door zonnen kunnen optreden, kunnen wij een gebruinde huid niet behandelen. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Ervaringen en resultaten

Voor alle door Aphrodite Clinic aangeboden behandelingen geldt dat ervaringen en resultaten per cliënt kunnen verschillen. Onze Scalp Pigmentatie Master legt graag uit wat u zou kunnen verwachten.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De behandeling

Door ouderdom, maar ook door ziekte, kan dunner wordend haar, haaruitval of kaalheid ontstaan. Ook kunnen er kale plekken op de hoofdhuid zichtbaar worden.


Met de Scalp Pigmentatie behandeling lijkt het alsof er weer meer haar groeit. Er wordt een biologische inkt in de bovenste huidlaag ingebracht. Het voordeel van het inbrengen van de inkt in de bovenste huidlagen is dat de behandeling niet permanent is zoals een gewone tatoeage. Ook kan deze behandeling worden ingezet om littekens van haartransplantaties, of andere littekens te camoufleren. Het kan voor alle huidtypes en haarkleuren worden gebruikt.


Het uiteindelijke resultaat is een optisch effect, waarbij het lijkt of er een hogere haardichtheid wordt gecreëerd. Er ontstaat meer volume, waardoor het haar voller lijkt. Ook kunnen de haarwortels die nog aanwezig zijn ervoor zorgen dat deze haarzakjes worden gestimuleerd door de behandeling. Dit kan dus betekenen dat na een behandelingen weer haargroei kan optreden.

Nazorg

Door de intensiteit van de huidbehandeling ziet het behandelde gebied er rood uit. Na enkele dagen gaat uw huid eventueel vervellen en/of vormen zich korstjes op het behandelde gebied. Dit trekt vanzelf weer weg, hierbij is het belangrijk om krabben aan de huid te vermijden.


De eerste paar dagen mag er geen water op uw hoofd komen, douchen is daarom verplicht met een badmuts. Vermijd chloor en zout water in de eerste week na de behandeling, ook sauna’s, stoombaden en sportcentrums dienen vermeden te worden. Draag geen helm of ander hoofddeksel, en vermijd overmatig zweten. De behandelde huid dient dagelijks enkele keren ingesmeerd te worden met de crème die u meekrijgt van de behandelaar. Vermijd daarnaast de zon, zonnebank en Uv-licht. Was uw huid na een week dagelijks met een Gaube Cosmetic hair stimulus shampoo. Dep vervolgens uw hoofd na het wassen met een zachte handdoek droog. Neem direct contact op met uw behandelaar bij blijvende roodheid, zwellingen, bloedingen, kleurverandering, chronische pijn of koorts.

Advies nauwkeurig opvolgen

Wij adviseren u dringend de nazorginstructies, gegeven door een van onze gespecialiseerde huidtherapeuten nauwkeurig op te volgen. Dit voorkomt ongewenste pigmentvorming.

Zonwaarschuwing

Blootstelling aan zon en zonnebank


Na de scalp pigmentatie behandeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 4 weken. Gedurende 2 tot 4 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt. Actief sporten, heet douchen en saunagebruik kunnen tijdens deze dagen beter vermeden worden. Zo kan een optimaal resultaat behaald worden en kunnen pigmentvormingen voorkomen worden. Aphrodite Clinic is uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet vermelden van blootstelling aan zon of zonnebank in de aangegeven periodes.

Vervolgbehandelingen

Gemiddeld duurt het zeven maanden tot een jaar voor de pigmentatiebehandeling moet worden vervolgd voor het mooiste resultaat. Wanneer blijvende pigmenten gebruikt worden, blijven de haarstoppels permanent aanwezig. Wel kunnen deze na verloop van tijd wat gaan vervagen, ook kan verkleuring optreden.

Specialisten

Wusala Alibeyli
Jurgita Germaniene

Tarieven

Behandeling
Prijs
1 zone

€750,00

2 zones

€1100,00

3 zones

€1450,00

4 zones

€1800,00

5 zones*

€2150,00

Touch-up

€150,00

Al onze prijzen zijn per behandeling. *5 zones staan gelijk aan de gehele hoofdhuid Vrijblijvende intake plannen Het intakegesprek is geheel kosteloos.

Meest gestelde vragen

Ben ik geschikt voor Scalp Pigmentatie?

In tegenstelling tot een haartransplantatie komt u bij Scalp Pigmentatie direct in aanmerking voor een behandeling. Dit kan zijn bij vergevorderde kaalheid, dunner wordend haar en haaruitval. De Microhaarpigmentatie is een behandeling die geschikt is voor zowel vrouwen als mannen.

Wat is het verschil tussen de hoofdhuid Scalp Pigmentatie en een gewone tattoo?

Bij Scalp Pigmentatie wordt er gebruik gemaakt van een punttechniek of stippeltechniek, deze zal niet dieper komen dan de eerste huidlaag (maximaal 1,5-2mm). Daarentegen wordt bij een traditionele tatoeage gebruik gemaakt van een techniek waarbij in de lederhuid getatoeëerd wordt. Er wordt bij de Scalp Pigmentatie behandeling gewerkt met een biologische inkt, deze is afbreekbaar en is vrij van schadelijke stoffen zoals zware metalen.

Ziet het resultaat er echt uit?

Ja, dit is het geval. Na afloop van de eerste behandelsessie heeft u al zichtbaar resultaat. De Scalp Pigmentatie techniek zorgt voor een optisch effect, waardoor het haar niet van echt te onderscheiden is.

Wanneer mag u geen Scalp Pigmentatie behandeling ondergaan?

 • Wanneer u in het afgelopen jaar een chirurgische ingreep of bestraling in het te behandelen gebied heeft ondergaan.
 • Wanneer uw huid geïrriteerd is met bijvoorbeeld bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 • Wanneer u zwanger bent.


Daarnaast wordt het afgeraden om een behandeling te ondergaan wanneer u last heeft van een van de volgende aandoeningen:

 • Diabetes.
 • Hemofilie.
 • Chronische huidziekte.
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee MHP of PMU wordt gezet.
 • Immuunstoornis.
 • Hart- en vaatafwijkingen.

Indien u een van deze aandoeningen hebt, bespreek dan vooraf met uw behandelend arts of een Scalp Pigmentatie behandeling is toegestaan.


Is deze behandeling ook geschikt als je eigen haarkleur blond is?

Ja, dit is het geval. Ook de kleur blond is te evenaren. Wel moet de kleur die gepigmenteerd wordt altijd donkerder zijn dan de oorspronkelijke huidskleur. Bij een zeer lichte kleur zal er eerder een nabehandeling toegepast moeten worden.

Is de kleur per persoon aan te passen? 

Ja, dit is het geval. De kleur kan volledig worden aangepast naar de pigmentkleur van de desbetreffende haren.

De gekleurde pigmenten die worden toegepast op de hoofdhuid, zijn biologisch en semipermanent van aard. Na verloop van tijd is het mogelijk dat de kleur lichtelijk vervaagd, hierdoor adviseert Aphrodite Clinic om een nabehandeling te ondergaan.

Door de nabehandeling te ondergaan kan de Scalp Pigmentatie zich aanpassen aan de haarkleur van uw eigen pigment.

Hoe snel zal het vervagen?

Het resultaat zal na 1,5 jaar gaan vervagen bij lichte kleuren, zoals blond. Donkere kleuren vervagen vaak pas na 5 jaar. Dit is onder andere afhankelijk van de huid, maar ook van de verzorging van de gepigmenteerde hoofdhuid. Het vervagen heeft verschillende oorzaken, Uv-licht heeft hier een grote invloed op. Het is daarom van groot belang om het behandelde gebied goed te verzorgen en SPF 50 te gebruiken in de zon.

Waar mag u geen Scalp Pigmentatie aanbrengen?

Op een litteken dat minder dan een jaar oud is, of op een gebied waar minder dan drie maanden geleden een tattoo is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Het is mogelijk dat u na de uitgevoerde behandeling enkele dagen last kan hebben van:

 • Plaatselijke roodheid.
 • Kleine wondjes.
 • Een vervelde huid.
 • Een kleine zwelling.

Hoe moet ik het behandelde gebied verzorgen?

Het behandelde gebied zal langer mooi blijven wanneer u uw huid dagelijks insmeert met een verzorgend product om het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Daarnaast is het belangrijk dat het gebied beschermd wordt tegen vervaging door de zon. Dit kan u doen door een pet te dragen of door het gebruik van een beschermingsfactor met SPF 50. Ook moet u de zonnebank vermijden.

Wat is het resultaat wat ik van Scalp Pigmentatie mag verwachten?

Scalp Pigmentatie is een intensief proces, met een langdurig behandeltraject. Er zijn in totaal 3 behandelingen nodig. Na behandeling 1 kunnen de kleuren van het aangebrachte pigment er in eerste instantie ‘vaag’ uitzien. In de daaropvolgende dagen zal deze vaagheid verminderen en het resultaat beter zichtbaar zijn. Ook wordt het aangebrachte pigment op een natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Bij behandeling 2 zijn de resultaten nog mooier zichtbaar op de huid. De laatste behandeling dient als een ‘touch-up’, waarbij eventuele gebieden worden bijgewerkt.

Moet ik mijn hoofdhaar scheren voor de behandeling?

Dat hangt ervan af. Het is niet in elk geval noodzakelijk de haren kort te scheren. Dit hangt af van de zone die behandeld moet worden. Voor mannen is er een mogelijkheid om het haar tot op 1mm te scheren. In het geval van vrouwen wordt er niet gevraagd om het haar te millimeteren.

Worden de kosten van een Scalp Pigmentatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De kosten van een Scalp Pigmentatie behandeling komen niet voor een vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

Afspraak Maken

Winactie! Onze webshop is bijna live!