Laser Summer Deals!

Meer informatie

Wat is Permanente make-up?

Jurgita Germaniene Permanent Make-up Master

Welke voordelen biedt permanente make-up jou?

Elke ochtend je make-up op doen kan vermoeiend zijn, al helemaal als je eerder moet opstaan om dit te doen. Het kost veel tijd en geld om dagelijks make-up aan te brengen. Permanente make-up, ook wel bekend als Microblading zorgt ervoor dat je zonder moeite elke dag opstaat met de perfecte make-up look. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan je make-up en heb je nooit dagen dat je er niet tevreden over bent, op langere termijn scheelt het je ook financieel.

Microblading is een behandeling, waarbij met een klein apparaat wat minuscule naaldjes bevat, pigment onder de huid aanbrengt. Dit resulteert in een natuurlijke look. Permanente make-up kan er niet afgehaald worden door water of make-up remover. Een permanente make-up behandeling is niet alleen voor make-uplovers, maar ook voor mensen die last hebben van littekens en deze willen camoufleren. Met permanente make-up is het namelijk mogelijk om make-up aan te brengen die matcht met je huidskleur, waardoor je deze niet meer ziet. Deze optie werkt het best als het litteken lichter is dan je huidskleur kleur.

Ben jij het zat om iedere dag veel tijd en geld in je make-up routines te steken? Wij hebben een alternatief: permanente make-up. Niet veel mensen weten nog van het bestaan van permanente make-up. Daardoor spenderen we nog veel tijd en geld aan make-up producten voor dagelijks gebruik. Maar dat kan anders! Onze microblading-techniek maakt het mogelijk om voor je huid, wenkbrauwen, oogleden en lippen een permanente make-up look aan te brengen.

De veelvoorkomende behandelingen van permanente make-up

Microbladig voor wenkbrauwen is de meest gekozen behandeling, maar het microblading is ook mogelijk voor lippen (ook wel bekend als ‘’lip blushing’’), eyeliner, onder je wimpers voor een vollere uitstraling van je wimpers en zelf sproetjes voor je wangen en neus. Het soort permante make-up en hoe intens je het wilt bepaald de prijs van de behandeling.

Wat is het verschil tussen Microblading en tatoeages?

Betekent dit dat microbladingeigenlijk een tattoo is? Ja, maar eigenlijk ook niet. Tattoos zijn echt permanent, tenzij je ze weg laat laseren. Microblading/ permanente make-up is semi-permanent. De naald gaat namelijk niet zo diep in de huid als bij een echte tattoo. Het pigment dat wordt gebruikt bij microblading is ook anders, het is namelijk veel lichter, waardoor het zorgt voor een natuurlijk en realistische look. Afhankelijk van uw huidtype blijft permante make-up gemiddeld drie jaar zitten. Het is sterk aangeraden om vier weken na je behandeling te komen voor een touch-up, om het optimale resultaat te behalen. Ook is het algemeen bekend dat bij mensen met een vette huid de permanente make-up sneller vervaagt.

Hoe werkt een permanente make-up behandeling?

Laten we nu het proces van een permanente make-up behandeling doornemen. Als voorbeeld nemen we de wenkbrauwen. De permante make-up artist/ master begint met het tekenen van de wenkbrauwen in de vorm die zij aanraden. Als je hier mee akkoord gaat, zal het microbladen beginnen. Ditzelfde geldt voor een behandeling van de lippen en eyeliner. Na deze behandeling is het sterk aangeraden om vier weken later terug te komen voor een touch-up, dit zorgt namelijk voor een langer blijvend en optimaal resultaat. Het is ook een optie om elkezes tot acht maanden langs te komen voor een touch-up, zodat het tekens weer fris gezet wordt. Dit is echter niet nodig, het resultaat van de behandeling blijft namelijk drie jaar zichtbaar, de touch-ups zorgen ervoor dat dit nog langer zal zijn.

Hoe voorkomen wij risico's bij een permanente make-up behandeling?

Net als bij elke andere behandeling zitten er risico’s verbonden aan de behandeling. Een van de risico’s is een infectie, als de inkt in je bloed terecht komt. Om deze reden is het belangrijk dat je een goed research doet naar de kliniek waar je de behandeling gaat laten uitvoeren. Het is namelijk van cruciaal belang dat de voorwerpen die gebruikt worden heel goed zijn schoongemaakt en dat de omgeving ook hygiënisch is. Degene die de behandeling uitvoert dient handschoenen te dragen en geen niet-steriele objecten aan te raken tijdens de behandeling. Een ander risico is dat je een allergische reactie kan krijgen van de inkt waarmee de make-up gezet wordt. Dit zal ervoor zorgen dat make-up snel vervaagt en niet het gewenste resultaat levert. Als je al weet dat je een allergie hebt, geef dit dan aan bij je behandelaar, zodat voor dat de behandeling gestart wordt er een klein stukje getest kan worden. Dit heeft verder geen zichtbaar effect op uw uiterlijk en zal binnen een paar dagen vervagen.

Conclusie

We kunnen dus de conclusie trekken dat microblading/ permante make-up een redelijk simpele behandeling is die toch best veel effect kan hebben op je zelfverzekerdheid. Ook zal deze behandeling je veel tijd en uiteindelijk ook geld besparen. Mocht je geïnteresseerd zijn kan je altijd een vrijblijvend intakegesprek inplannen bij Aphrodite Clinic in Nijmegen. Hier kan je met een specialist kijken naar wat bij jou past.

Afspraak Maken