Laser Summer Deals!

Meer informatie
26 okt. 2022

Wat is Microneedling?

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Microneedling is een behandeling waarbij extreem dunne naaldjes worden gebruikt om in de huid te prikken. Door deze prikjes krijgt je lichaam het signaal dat er kleine wondjes zijn ontstaan, hierdoor gaat je lichaam aan de slag om meer collageen en elastine aan te maken, zodat de wondjes geheeld kunnen worden. Het resultaat hiervan is dat de huid egaler en een jongere uitstraling krijgt op de behandelde gebieden.

Voor welke indicaties is Microneedling geschikt?

Microneedling is geschikt voor verschillende indicaties: mensen die last hebben van (acne) littekens, haarverlies (doordat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd), donkere kringen, grove poriën, hyperpigmentatie, fijne lijntjes, de doffe huid en rimpels. Als je last hebt van een van deze indicaties moet je de kracht van laserontharing zeker niet onderschatten.

Risico's die je wilt voorkomen

Voor de behandeling worden de gebruikte spullen zeer grondig gereinigd, zodat er geen bacteriën of irritaties op uw huid kunnen ontstaan. Dit is een van de vele redenen waarom het belangrijk is dat Microneedling wordt uitgevoerd bij een gecertificeerde behandelaar. Er zijn verschillende tools op de markt waarmee je thuis aan de slag kan met Microneedling, hier moet je echter heel voorzichtig mee zijn. Je kan makkelijk je huid beschadigen en wij raden daarom Microneedling thuis ten zeerste af.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Ben je benieuwd naar het verloop van microneedling behandeling bij Aphrodite Clinic? Zo gaan wij te werk:

Als eerste, zal het te behandelen gebied verdoofd worden met verdovingscrème. Dit is natuurlijk een optionele keuze en niet verplicht, het hangt af van je pijngrens. Hierna zal de behandelaar de behandeling uitvoeren met een apparaat in de vorm van een pen. Dit apparaat staat ook wel bekend als de Dermapen4. De kleine naaldjes gaan over de huid en kunnen een beetje bloed veroorzaken, wat een hele normale reactie is.

Ter afsluiting van de behandeling zal de behandelaar een crème of serum aan brengen om de huid te kalmeren en tot slot een zonnebrandcrème om de huid te beschermen. Het doel van deze behadeling is om het helingsproces in het lichaam te starten d.m.v. van de kleine wondjes, zodat de aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd. Collageen zorgt voor een fijne huidtextuur en verminderd rimpels

Duur van een gemiddelde kuur

Een Microneedling behandeling duurt gemiddeld tussen de 10 en 20 minuten, dit hangt af van het gewenste resultaat. Het gemiddelde aangeraden aantal behandelingen ligt tussen de 4 en 6 om een duidelijk resultaat te zien.

Op welke gebieden van het lichaam kun je microneedling gebruiken?

Microneedling wordt in de meeste gevallen ingezet voor het gezicht, maar het is ook mogelijk om deze behandeling uit te voeren op andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de heupen of buik om stretch marks of littekens tegen te behandelen.

Waarmee moet je rekening houden bij het ondergaan van een microneedling behandeling?

Het is belangrijk om te weten dat je nietgelijk resultaat ziet na een Microneedling behandeling, het heeft namelijk tijd en meerdere behandeling nodig om daadwerkelijk een goed verschil te zien. Dit komt doordat het helingsproces van je lichaam tijd nodig heeft. Microneedling heeft ook een paar mindere punten om rekening mee te houden: het wordt vaak als pijnlijk ervaren, roodheid, vervelling, bloedpuntjes en infecties zijn zelfs mogelijk als de behandeling niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Enkele mensen ervaren een allergische reactie.

Ook is het mogelijk om te vaak een Microneedling behandeling te ondergaan, dit kan resulteren in een beschadigde huid. Het is daarom aangeraden om maximaal een keer per maand deze behandeling te ondergaan, zodat de huid tijd heeft om het hele herstelproces te voltooien. Na de behandeling is het ook van belang dat je voorzichtig om gaat met je huid en deze zo min mogelijk aanraakt. Ook raden wij aan voor minimaal twee tot drie dagen geen make-up aan te brengen, omdat je huid nu extra dun en gevoelig is, door de open poriën kan alles nu heel snel geabsorbeerd worden. Verder is het afgeraden de huid te scrubben, heftig te exfolieren en retinol te gebruiken tot een week na de behandeling.

Aphrodite Clinic

Microneedling bij Aphrodite Clinic

Als je wilt weten wat het ondergaan van een microneedling behandeling betekent voor jou kun je altijd een geheel vrijblijvend intake gesprek plannen met een van onze huidtherapeuten. Samen zullen we kijken wat het best past in jouw persoonlijke situatie.

Vrijblijvende intake inplannen
Afspraak Maken