Laser Summer Deals!

Meer informatie
10 sep. 2023

Ontkracht: De 5 grootste fabels over Laserontharing

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Laseren is pijnloos, 100% haarvrij, laseren is alleen voor de lichte huid: dit zijn uitspraken die je vast wel voorbij hebt zien komen in je zoektocht naar de juiste laserkliniek. Laserontharing is de afgelopen jaren gegroeid in populariteit, maar dit betekent dat er helaas ook veel misvattingen in staan. In deze blog gaan we de fabels voor je ontkrachten of juist bevestigen.

Laserontharing is geheel pijnloos

Veel klinieken adverteren met 100% pijnloos ontharen. Helaas moeten we je teleurstellen, pijnloos is het niet. Het gevoel van laseren kan je omschrijven als een lichte prikkeling of het gevoel dat er een elastiekje tegen de huid tikt. Echter zit er bij de GentleMax Pro een koelsysteem om pijn zoveel mogelijk te reduceren. Over het algemeen wordt het gevoel omschreven als ‘’onaangenaam’’ en niet zo zeer pijnlijk, maar gevoelloos is het zeker niet!

Laserontharing is alleen effectief op een lichte huid

Een andere veelvoorkomende misvatting is dat laserontharing alleen geschikt is voor mensen met donker haar en lichtere huidskleuren. Hoewel het waar is dat traditionele lasers minder effectief kunnen zijn voor mensen met lichte haarkleuren, zijn er nu geavanceerde lasersystemen, zoals diode- en alexandrietlasers, die ook effectief zijn voor een breder scala aan haarkleuren en huidtypes. Lasertechnologieën hebben zich ontwikkeld om zich aan te passen aan verschillende pigmentniveaus en haartypen, waardoor meer mensen van diverse achtergronden kunnen profiteren van laserontharing.

Je wordt 100% haar vrij

Grootste fabel ooit! 100% haarvrij is niet mogelijk. Dit komt doordat alleen de haarzakjes die in de groeifase zitten gelaserd kunnen worden. Er zullen dus altijd een aantal haartjes overblijven, omdat die op dat moment niet in de groeifase zitten. Een resultaat van 85-90% haarvrij is wel realistisch. Ook zul je merken dat de haren die over blijven veel fijner zijn. Adverteren onder het mom van 100% haarvrij worden is dus niet realistisch.

Laserontharing is onveilig en kan de huid beschadigen

Sommige mensen maken zich zorgen over de veiligheid van laserontharing en vrezen dat het de huid kan beschadigen. Bij Aphrodite Clinic maken wij gebruik van de meest geavanceerde laserapparatuur wat enkel onder toezicht van professionals wordt gebruikt. Gecertificeerde lasertherapeuten passen de apparaten aan op basis van individuele huid- en haarkenmerken om risico's tot een minimum te beperken. Bij een goede uitvoering is laserontharing een veilige procedure met weinig risico op bijwerkingen. Verder heeft deze fabel ook geen wetenschappelijk onderbouwde argumenten.

Laserontharing is alleen voor vrouwen

Onzin! Laseren is geschikt voor iedereen. Juist voor mannen kan het ook heel handig zijn voor het creëren van een strakke baardlijn of het niet meer hoeven scheren van de schouders en rug wat moeizaam kan zijn. De GentleMax Pro is instaat alle soort gepigmenteerde haartjes te vernietigen, dus ook mannen haar. Bij onze kliniek in Nijmegen behandelen wij ook veel mannen, die last hebben van (over)beharing. Bekijk via hier onze tarieven.

Afspraak Maken