Laser Summer Deals!

Meer informatie
21 jun. 2024

Inhammen bij vrouwen, oorzaken & oplossingen

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Inhammen vrouwen

Wist je dat 50% van de vrouwen vanaf hun dertiger jaren te maken krijgt met inhammen? Veel vrouwen proberen hun inhammen te verbergen met hun kapsels. Onze huidtherapeuten delen tips om inhammen te verminderen, leggen de oorzaken uit en onthullen de nieuwste behandelingen van 2024 om inhammen bij vrouwen tegen te gaan.

Hoe ga je als vrouw haaruitval en inhammen tegen?

Vitamine D, Ijzer en Omega-3 Vetzuren
Zorg ervoor dat je elke dag voedingsmiddelen zoals vette vis, spinazie en noten eet om voldoende ijzer, vitamine D en omega-3 vetzuren binnen te krijgen. IJzer helpt bij het transporteren van zuurstof naar je haarzakjes, vitamine D ondersteunt de haargroei en omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen die kunnen bijdragen aan haaruitval.

Scalp massages
Masseer je hoofdhuid minstens enkele minuten per dag met je vingertoppen. Dit stimuleert de haarzakjes en kan helpen om haarverlies te verminderen. Gebruik eventueel een olie zoals rozemarijnolie, die bekend staat om zijn haargroei bevorderende eigenschappen.

Biotine, Zink en IJzer
Gebruik voedingssupplementen zoals biotine, zink en ijzer om de gezondheid van je haar te ondersteunen. Biotine versterkt het haar en bevordert de haargroei, zink speelt een rol bij de haargroeicyclus en ijzer helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen die essentieel zijn voor de haargroei.

XL-Hair & Fotonahairrestart

In 2024 zijn er innovatieve behandelingen zoals XL-Hair en Fotonahairrestart ontwikkeld. Deze geavanceerde technieken zijn ontworpen om haarfollikels te versterken en nieuwe haargroei te stimuleren. XL-Hair maakt gebruik van een cocktail van vitamines en actieve ingrediënten om de haargroei te stimuleren, terwijl Fotonahairrestart lasertherapie combineert met stamceltechnologie om de haarzakjes te reactiveren.

Hoe komt het dat ik inhammen krijg?

Er zijn verschillende oorzaken voor inhammen bij vrouwen, waaronder:

Genen
Als haarverlies in je familie voorkomt, is de kans groot dat je er zelf ook mee te maken krijgt. Dit erfelijke patroon kan ervoor zorgen dat je haarzakjes gevoeliger zijn voor hormonale veranderingen en andere factoren die haaruitval veroorzaken.

Hormonen
Tijdens de menopauze, zwangerschap en zelfs tijdens je menstruatiecyclus kunnen schommelingen in hormonen zoals oestrogeen en progesteron leiden tot haarverlies. Een toename van androgenen kan de haarfollikels verkleinen, wat resulteert in dunnere en kortere haren.

Stress
Stress kan leiden tot een aandoening genaamd telogeen effluvium, waarbij een groot aantal haarzakjes voortijdig de rustfase ingaat, wat resulteert in haaruitval.

Medische aandoeningen:
Schildklierproblemen, zoals hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie, kunnen de haargroeicyclus verstoren. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en auto-immuunziekten zoals alopecia areata kunnen ook leiden tot aanzienlijke haaruitval.

Verbergen van inhammen

Een goed kapsel kan helpen om inhammen minder opvallend te maken. Kapsels met lagen en extra volume kunnen dunner wordende plekken camoufleren, terwijl een schuine pony de aandacht afleidt van de inhammen en een vollere uitstraling geeft. Korte, gelaagde kapsels kunnen zorgen voor meer volume en de aandacht wegtrekken van de haarlijn. Daarnaast kunnen haaraccessoires zoals sjaaltjes, haarbanden en hoedjes stijlvol zijn en inhammen verbergen.

Conclusie

Inhammen hoeven niet het einde te betekenen van mooi en gezond haar. Met de juiste zorg, voeding en behandelingen kun je de gezondheid van je haar verbeteren en je zelfvertrouwen terugwinnen. 

Aphrodite Clinic

Kom langs voor een gratis intake gesprek

Aphrodite Clinic verwelkomt u graag voor een breed palet aan cosmetische en innovatieve huidverbeterende behandeling in haar kliniek in Nijmegen.

Vrijblijvende intake plannen
Afspraak Maken