Botox & Bubbles Event 26 mei!

Meer informatie
27 okt. 2022

Hoe werkt laserontharing bij Aphrodite Clinic

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Heb jij last van scheerirritaties, ingegroeide haren of bloedplekjes? Dan is een laserbehandeling bij Aphrodite Clinic misschien iets voor jou. Scheren is nog steeds een veelvoorkomende manier om ongewenst haar weg te halen. Maar scheren heeft een groot nadeel: een scheermes kan je haarzakjes aantasten. En helaas geldt voor het gebruiken van wax hetzelfde. Veel mensen kiezen daarom tegenwoordig voor een laserbehandeling. En dat is logisch; laseren is een van de weinige methoden om geconcentreerd en schadevrij ongewenst haar te verwijderen.

Waarom is een laserbehandeling beter dan scheren?

Lasers zijn erg precies: ze richten zich alleen op het haarzakje en laten de omliggende huid onaangetast, hierdoor zorgt de laseren dus dat de huid niet geïrriteerd wordt. Een tweede voordeel van laserontharing is dat het snel en efficiënt is. Elke laser puls duurt minder dan een seconde en vernietigd meerdere haartjes in een keer. Per lasershot wordt er een gebied ten grote van een euromunt gelaserd. Ook een niet en onbelangrijk voordeel: het resultaat van laseren is bijna permanent.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAphrodite Clinic is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De efficiënte lasers van Aphrodite Clinic

Bij Aphrodite Clinic maken wordt er gebruik gemaakt van een van de meest efficiënte laser op de markt, namelijk de GentleMax Pro. Dankzij de geavanceerde technologie heeft deze laser een uniek koelingssysteem, wat niet vergeleken kan worden met andere lasers. De GentleMax Pro is tevens ook geschikt voor élk huidtype. Je leest het goed: zowel de lichtere als de donkere huid.

Hoe werkt een behandeling bij Aphrodite Clinic?

Goed voorbereid naar je laserbehandeling gaan is erg belangrijk voor het resultaat. Zo is het van belang dat je minstens zes weken van tevoren de haartjes niet meer (elektrisch) epileert en wax. De behandeling zal het meest succesvol zijn als je minimaal zes weken voor en zes weken na je behandeling niet onder de zonnebank gaat en de zon zoveel mogelijk vermijdt. Verder dien je een dag voor je laserbehandeling te scheren, zodat irritaties voorkomen kunnen worden en voor het optimale resultaat. U kunt eventueel contact opnemen met uw huisarts voor een verdovende crème, die u 30 minuten voor de behandelingen kunt aanbrengen. Echter, is dit optioneel en niet per se nodig. Tijdens de behandeling wordt u voorzien van een speciale bril, die uw ogen beschermd tegen het licht van de laser.

Wat gebeurt er na een behandeling?

Na de behandeling krijg je een ice pack, aloë vera gel of aftersun voor een verkoelende werking. De volgende behandeling wordt zes tot acht weken later ingepland. Het is een compleet normale reactie dat de huid na de behandeling roder is en warm/ verbrand aanvoelt, daarom is het erg belangrijk dat je de huid beschermt met een zonnebrandcrème om pigmentvlekken te voorkomen. Na een laserbehandeling raden we je ook af om intensief te sporten, omdat warmte en veel zweet irritatie kunnen veroorzaken. Ook een warme douche kun je beter vermijden. Na 24 uur kan je deze bezigheden weer oppakken.

Vroeger vonden mensen laseren vaak wat prijzig, maar tegenwoordig is de drempel om te laseren al veel lager. Er wordt dus steeds vaker voor laseren gekozen, al meer dan 3500 klanten worden bij Aphrodite Clinic behandeld voor het laseren van verschillende gebieden. Aphrodite Clinic werkt tevens samen met verzekeringen, in het geval van overbeharing in het gelaat is het met een aanvullende verzekering vaak mogelijk de kosten van de behandeling te vergoeden bij je zorgverzekeraar.

Hoe merk je het als laser ontharen niet iets voor jou is?

Echter kunnen laserbehandelingen in enkele gevallen meer haargroei veroorzaken. Denk aan langere, dikkere haartjes of haartjes die sneller en meer terugkomen. Dit fenomeen wordt paradoxale haargroei genoemd. Jouw laserspecalist hoort jou van te voren te informeren of de kans op paradoxale haargroei bestaat in jouw situatie. Iets anders om in je achterhoofd te houden, is dat het is afgeraden om over tattoos te laseren, omdat dit de tatoeage kan beschadigen.

Afspraak Maken