Laser Summer Deals!

Meer informatie
11 jun. 2024

Hoe krijg ik een vollere baard in 2024? Stimuleren van baardgroei, het kan!

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Heb jij ook alles geprobeerd om een vollere baard te krijgen, zonder het gewenste resultaat? Je bent niet de enige. Veel mannen wenden zich tot traditionele methoden zoals de dermaroller, Minoxidil en biotine. Hoewel deze methoden enige effectiviteit kunnen hebben, zijn er in 2024 revolutionaire behandelingen beschikbaar die de baardgroei op een krachtigere manier stimuleren. In dit artikel, geschreven door een ervaren huidtherapeut gespecialiseerd in haargroei, bespreken we deze nieuwe methoden: lasertherapie en micro-injecties.

Hoe werkt baardgroei?

Waarom heeft de ene man op vroege leeftijd al een volle baard, terwijl andere mannen last hebben van kale plekken, ongelijke haargroei of geen volle baard? Genetica speelt hierbij een grote rol; als baardgroei in jouw familie niet overvloedig is, is de kans groot dat dit bij jou ook het geval is. De gevoeligheid van je haarzakjes voor hormonen zoals DHT (dihydrotestosteron), evenals het aantal haarzakjes en de bloedtoevoer naar deze zakjes, worden grotendeels door je genen bepaald.

Ik wil een volle baard groeien, hoe?

Dat kan! Met nieuwe technieken is het mogelijk om meer haargroei in de baard te krijgen. Er zijn drie biologische processen die gestimuleerd moeten worden voor extra haargroei in de baard:

1. Verbetering van de bloedtoevoer naar de haarzakjes Het verbeteren van de bloedcirculatie zorgt ervoor dat de haarzakjes meer zuurstof en voedingsstoffen ontvangen. Dit is essentieel voor de celvernieuwing en haargroei. Wanneer de haarzakjes goed worden gevoed, kunnen ze sterker en gezonder haar produceren.

2. Verhoging van de cellulaire activiteit  Verhoogde cellulaire activiteit stimuleert de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), een cruciale energiedrager in de cellen die nodig is voor het celmetabolisme en de haargroei. Door lichttherapie toe te passen, kunnen de cellen in de haarzakjes worden geactiveerd, wat leidt tot een versnelde haargroei.

3. Toevoegen van voedingsstoffen aan de haarzakjes Het direct toevoegen van specifieke voedingsstoffen en groeifactoren aan de huid kan de haarzakjes versterken en activeren om nieuwe haren te produceren. Dit helpt niet alleen bij het stimuleren van de haargroei, maar ook bij het verbeteren van de haarstructuur en dichtheid.

Top 3 meest gebruikte methodes voor baardgroei , maar werken ze?

De meeste mannen kennen het wel: Minoxidil, dermarollers en biotine. Deze methodes worden vaak gebruikt om baardgroei te stimuleren, maar zijn ze echt effectief? Laten we eens kijken naar hoe deze methodes werken en wat hun beperkingen zijn.

#1 Dermaroller

De dermaroller is een populair hulpmiddel onder mannen die hun baardgroei willen verbeteren. Dit apparaat bestaat uit een roller met kleine naaldjes die over de huid worden gerold. Deze micronaaldjes creëren kleine gaatjes in de huid, wat de bloedcirculatie en de productie van collageen stimuleert. Door de verbeterde bloedtoevoer krijgen de haarzakjes meer zuurstof en voedingsstoffen, wat de haargroei bevordert. Hoewel de dermaroller effectief kan zijn, vereist het consistent gebruik en kan het oncomfortabel aanvoelen. Bovendien moet er voorzichtig mee worden omgegaan om infecties te voorkomen, aangezien het gebruik ervan kleine wondjes en bloedingen kan veroorzaken.

#2 Minoxidil (in combinatie met dermaroller)

Minoxidil is een topisch middel dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de behandeling van haarverlies op de hoofdhuid, maar het wordt ook vaak gebruikt om baardgroei te stimuleren. Het werkt door de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar de haarzakjes wordt verbeterd. Veel mannen gebruiken Minoxidil in combinatie met een dermaroller om de effectiviteit te verhogen. De micronaaldjes van de dermaroller helpen Minoxidil dieper in de huid te dringen, wat de haargroei verder kan bevorderen. Het gebruik van Minoxidil moet echter langdurig en consistent zijn om resultaten te behouden, en het kan bijwerkingen zoals huidirritatie veroorzaken.

#3 Biotine

Biotine, ook wel bekend als vitamine B7, is een veelgebruikt supplement voor haargroei. Biotine speelt een cruciale rol bij de productie van keratine, een belangrijk eiwit in haar, huid en nagels. Hoewel biotine vaak wordt aangeprezen voor zijn voordelen voor haargroei, zijn de effecten meestal subtiel en traag merkbaar. Veel mannen nemen biotine-supplementen in de hoop op een vollere baard, maar biotine alleen is zelden voldoende om significante baardgroei te stimuleren, vooral bij mannen met genetische groeiproblemen.

Nieuwe technieken voor baardgroei 2024

De wetenschap rondom baardgroei heeft niet stil gestaan de afgelopen jaren. Dankzij wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van haargroei zijn er nu geavanceerde behandelingen beschikbaar die veelbelovende resultaten bieden voor mannen die streven naar een volle baard. Twee nieuwe technieken zijn lasertherapie en micro-injecties.

#1 Lasertherapie met Fotona SP Dynamis®

Wanneer je aan lasertherapie denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan het verwijderen van haren. Echter, specifieke golflengten van licht kunnen er juist voor zorgen dat haarfollikels gestimuleerd worden. Lasertherapie is een innovatieve behandeling die deze specifieke golflengten gebruikt om de haarfollikels te stimuleren. De lichtenergie wordt geabsorbeerd door de chromoforen in de haarzakjes, wat de cellulaire activiteit verhoogt en de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) stimuleert. ATP is essentieel voor het celmetabolisme en haargroei. Door de verhoogde cellulaire activiteit kunnen nieuwe haren sneller groeien en bestaande haren dikker en sterker worden. Lasertherapie biedt een pijnloze, niet-invasieve manier om haargroei te bevorderen. Een voorbeeld van een effectief apparaat dat hiervoor gebruikt wordt, is de Fotona SP Dynamis.

#2 Micro-injecties van XL-hair SkinTech®

Micro-injecties, zoals de XL-hair-behandeling, maken gebruik van mesotherapie. Hierbij worden micro-injecties met een mix van vitaminen, aminozuren en andere voedingsstoffen direct in de huid van het gezicht geïnjecteerd. Deze injecties voeden de haarfollikels direct, verbeteren de microcirculatie en stimuleren de productie van collageen en elastine. Dit zorgt voor een gezondere huidomgeving en versterkt de haarzakjes, wat leidt tot sterkere, dikkere en vollere baardharen zonder de bijwerkingen die vaak gepaard gaan met traditionele methoden.

Hoewel traditionele methodes zoals Minoxidil, dermarollers en biotine enige effectiviteit kunnen hebben, bieden de revolutionaire behandelingen van 2024, zoals lasertherapie en micro-injecties, meer gerichte en duurzame resultaten. Deze innovatieve behandelingen zijn specifiek ontworpen om de haarfollikels direct te voeden en te stimuleren, waardoor je een vollere en gezondere baard kunt realiseren zonder de bijwerkingen van traditionele methoden. Overweeg deze geavanceerde opties en raadpleeg een specialist om te bepalen welke behandeling het beste bij jou past.

Aphrodite Clinic

Kom langs voor een gratis intakegesprek

Ben je klaar voor een vollere baard? Ontdek de nieuwste behandelingen van 2024 en boek vandaag nog een consult!

Vrijblijvende intake plannen
Afspraak Maken