Laser Summer Deals!

Meer informatie
10 sep. 2023

Het belang van SPF voor je huid

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Heerlijk, die zomer! Lekker luieren op het strand, bootje varen of een drankje op het terras. De zon doet veel voor je gemoedstoestand, maar is helaas wel schadelijk voor je huid. De oplossing? Smeren, smeren en nog eens smeren. SPF is het sleutelwoord. Maar wat doet deze stof precies voor je huid? We vertellen je er alles over in dit blogartikel.

Verminder de kans op huidkanker

Wist je dat langdurige blootstelling aan UV-straling een van de meest voorkomende oorzaken van huidkanker is? We hebben het hier over UVB-stralen. Deze verbranden je huid en veroorzaken DNA-schade, waardoor je cellen ongecontroleerd beginnen te groeien en zich kunnen ontwikkelen tot kanker, zoals melanoom. Het gebruik van SPF minimaliseert de kans op DNA-schade en vermindert daarmee de kans op huidkanker.

Voorkom vroegtijdige huidveroudering

Niemand ontkomt aan de tand des tijds. Uiteindelijk zal iedereen te maken krijgen met huidveroudering. Maar je kunt het proces wel vertragen door je huid goed te beschermen tegen de zon. UV-stralen zorgen voor een afname van collageen en elastine, waardoor je huid haar stevigheid en elasticiteit verliest. Het resultaat is een verslapte huid met lijntjes en rimpels. Door dagelijks SPF te smeren, bescherm je je huid beter tegen huidveroudering.

Behoud een egale huid

Als je een tijdje in de zon zit, zul je merken dat je huid bruiner wordt. Dit komt doordat je huid melanine produceert, een pigment dat onder andere verantwoordelijk is voor de kleur van je huid. Maar als je te lang in de zon zit, ontstaat er een overmatige melanineproductie. Dit resulteert in hyperpigmentatie, donkere vlekken, ouderdomsvlekken en sproeten. SPF voorkomt dat UV-stralen de melanineproductie in je huid stimuleren.

Hydrateer je huid

Hoewel SPF primair bedoeld is om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling, bevatten veel zonnebrandcrèmes en -lotions ook vochtinbrengende elementen. Denk bijvoorbeeld aan glycerine, hyaluronzuur, aloë vera en plantaardige oliën. Deze stoffen houden je huid gehydrateerd, zacht en veerkrachtig. Een mooie bijkomstigheid waarmee je je huid optimaal kunt verzorgen tijdens blootstelling aan de zon!

Wil je meer advies over zonbescherming? Of heb je last van huidproblemen door de zon, zoals hyperpigmentatie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Afspraak Maken